KIOS wint eenvoudig van SIOS en houdt hoop

kios 2 Alle foto’s bekijken
In de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen heeft Kios het vele en trouwe publiek getrakteerd op een ruime overwinning tegen SIOS uit Wolvega. Na de kampioensoverwinning van KIOS 2 tegen de reserves van SIOS, wist ook KIOS 1 na een stroef begin de degradatie kandidaat haar wil op te leggen. Na 6-6 kwam KIOS niet meer op achterstand en ondanks een mee scorend SIOS werd de marge langzaam opgebouwd tot 15-12 bij rust. Vooral Ernst Kuik en Jurgen Lucas wisten het goede teamwerk knap af te ronden.

In de tweede helft bleef SIOS nog heel even op het vinkentouw, maar moest al gauw het hoofd in de schoot werpen. KIOS ging freewheelend door en wist het thuispubliek te vermaken en het gewenste 30e doelpunt te maken. Met zijn 9e was deze eer voor Ernst Kuik, maar het was Jurgen Lucas met zijn 10e die de eindstand op 31-23 bepaalde. Hiermee werd in ieder geval het schadelijke verlies van de wedstrijd in Wolvega deels weggepoetst.

Door het verlies van koploper Rigtersbleek heeft KIOS nu nog steeds kans op de titel. Het is echter nu naast haar eigen kunnen, winnen in Enschede tegen Rigtersbleek, ook afhankelijk van de overlevingsdrang van ZKC’19 uit Zuidwolde. de streekgenoten hebben in haar laatste wedstrijd tegen AKC Almelo de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Punten welke AKC als huidige nummer twee tussen Rigtersbleek en KIOS niet mag krijgen wil KIOS nog kans houden op het kampioenschap. Zelf winnen in Enschede is echter absoluut daarvoor voorwaarde nummer 1.