KIOS wint eerste promotie play-off wedstrijd!

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van KIOS haar eerste promotie play-off wedstrijd tegen Apeldoorn. In dit tweeluik promoveert de ploeg die over 2 wedstrijden de meeste doelpunten heeft gemaakt.

Apeldoorn heeft bijna alle wedstrijden gewonnen in hun poule. De laatste wedstrijd werd verloren tegen Juventa. Deze wedstrijd was voor Apeldoorn niet meer van belang, zij waren al zeker van de 1ste plaats. Er mag gezegd worden dat Apeldoorn een uitstekend zaal seizoen kent. Zij zullen dit dan ook graag willen bekronen met promotie naar de overgangsklasse. De laatste keer dat KIOS en Apeldoorn elkaar troffen was op 10 oktober in 2020. Destijds won Apeldoorn op het veld van KIOS met 17-23. Apeldoorn heeft een goede en ervaren ploeg. De ploeg beschikt over veel rebound kracht en gezien hun doelsaldo ook over scorend vermogen. Het wordt dus een zware taak voor de Ensing equipe om hiervan te winnen. Helemaal omdat KIOS een minder zaal seizoen beleefd. KIOS heeft 3 keer gewonnen en 3 keer verloren. Gelukkig was dit nog wel genoeg voor de 2de plek en mogen zij deze play-off wedstrijden spelen. De Spekbraanders spelen te wisselvalig. Het beschikt over een hoog niveau maar zakt ook te vaak door de ondergrens. Een vervelend feitje is dat alle thuis wedstrijd verloren zijn gegaan. Deze wedstrijd is dus een uitstekend moment om deze reeks te doorbreken.

In een volle Buddingehof begon KIOS in de volgende opstelling tegen Apeldoorn. Aanval: Janneke Lucas, Lisanne Koster, Patrick Roelevink en Martijn Ziel. Verdedigend: Rogier Nijdam, Danni Dingste, Moniek Huiskes en Marlissa Noord. Apeldoorn opende het score verloop, maar KIOS volgde snel. In de eerste 10 minuten waren de ploegen gelijk aan elkaar en dat was het score verloop ook. Apeldoorn kwam steeds op voorsprong en KIOS maakte steeds gelijk. 7-7. Na 12 minuten spelen kwam daar de eerste voorsprong voor KIOS door een schot van Rogier. Niet veel later was daar het eerste verschil van 2 doelpunten in het voordeel van KIOS. 10-8. KIOS speelde goed, was scherp in haar spel en in de afronding. Hierdoor hield KIOS steeds een voorsprong van 2 doelpunten. Dit ging door tot aan de rust. 15-13.

In de rust was coach Adri Kok aardig tevreden. Vooral over ons eigen spel en 15 doelpunten in 1 helft daar is natuurlijk niks mis mee. Maar er was ook ruimte voor verbetering. KIOS kreeg hier en daar onnodige goals tegen. Deze moesten er uit en er moest nog zo’n helft neergezet worden. Want 2 doelpunten verschil is bij korfbal zo weggepoetst.

KIOS kwam sterk uit de kleedkamer en bracht het verschil steeds na 3 doelpunten. Apeldoorn moest in de achtervolging en deed dit ook. 16-14, 17-15. Maar na 6 minuten spelen bracht Patrick voor het eerst KIOS op een voorsprong van 4 doelpunten 19-15. Patrick speelde een dijk van een wedstrijd, had veel rebounds en maakte belangrijke doelpunten. Maar Apeldoorn dat veel supporters had meegenomen gaf niet op en bracht het verschil weer snel naar 1 punt. 19-18. Het moment voor Adri om een time out te nemen. Even het momentum van Apeldoorn doorbreken. Gelukkig kon KIOS het gat weer vergroten naar 2, door doelpunten van Rogier en Lisanne. 20-18 en 21-19. Laatst genoemde werd uiteindelijk topscoorder aan KIOS kant met 7 doelpunten. Toch kwam Apeldoorn weer terug in de wedstrijd 21-21. Na 42 minuten spelen was het verschil weer waarmee de wedstrijd begon. Op dit moment kwam Jurgen Lucas aanvallend steeds in het veld voor Rogier. Het vak zat wat op slot en er moest iets gebeuren en we weten dat dit altijd kan met Jurgen. Het vak moest even wennen maar niet veel later brachten Moniek en Marlissa het verschil weer naar 2. 23-21. Deze voorsprong gaf KIOS niet meer uit handen. 24-22, 25-23. Uiteindelijk werd het verschil alleen maar groter en won KIOS de wedstrijd met 28-24. Een hele belangrijke overwinning voor KIOS. Het heeft nu 4 doelpunten voordeel voor de return aankomende zaterdag.

Doelpuntenmakers: Lisanne 7 maal, Moniek en Rogier 4 maal, Martijn, Marlissa en Patrick 3 maal, Janneke en Danni 2 maal.
Zaterdag 16 april speelt KIOS de return om half 3 in Apeldoorn. We kunnen alle support goed gebruiken dus kom ons aanmoedigen! De selectie gaat met de bus naar Apeldoorn en iedereen kan gratis mee! Vol is vol! Dus als je mee wil, geef je dan snel op bij Martijn Ziel. Tel. 0616914666. De bus vertrekt om 11:45 bij de KIOSK. We verwachten rond 6 uur terug te zijn in Ruinerwold. Als KIOS dan gepromoveerd is doen we aansluitend een drankje in de KIOSK. Help ons naar de overwinning en kom ons aanmoedigen!