Kios wint eerste wedstrijd in Overgangsklasse

Zondagmiddag speelde Kios 1 zijn eerste thuiswedstrijd tegen HKV uit Den Haag. Na het verlies van vorig weekend, kon het deze middag met winst goede zaken doen voor lijfsbehoud. Want ook de tegenstander heeft dezelfde doelstelling.

Kios begon sterk aan de wedstrijd. Met een hoog baltempo en veel verdedigende druk op HKV stond het al snel 2-0 voor. De Eismann/Ensing equipe vertoonde kracht en speelde met lef. Hierdoor liep het verder uit naar 7-2. Met 9-5, 11-7 kom Kios kort voor rust nog het verschil op 6 doelpunten zetten; 13-7.

De goed opgebouwde voorsprong gaf vertrouwen, maar betekende nog niet de definitieve nekslag. Zo bleek. HKV had de thee goed weggedronken en stelde orde op zaken. Het scoorde de eerste 5 doelpunten in de tweede helft, waardoor het gat weer geminimaliseerd was tot 1. Zaak om zich te herpakken voor trainers Chris en Haralt Lucas. Toch kon niet voorkomen worden dat HKV op gelijke hoogte kwam, 14-14. Jurgen Lucas kwam in de aanval in het veld voor Martijn Ziel. Dit riedeltje werd een aantal maal herhaald. Kios vond de korf weer terug en hierdoor kon het ook weer uitlopen. Het had weer het betere van het spel. 6 doelpunten op rij gaf nu wel de genade klap aan HKV; 20-14. Met nog een paar minuten op de klok scoorde beide ploegen nog 2 maal. Eindstand; 22-16.

Scores: Luco Zantinge 6x, Daniek vd Wal en Ramon Karsten beide 5x, Janita Zantinge 4x, Janneke de Lange en Jurgen Lucas beide 1x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.