KIOS wint eerste wedstrijd van het seizoen

De start van de competitie begon voor KIOS vandaag in Wolvega. SIOS is voor KIOS wel een bekende tegenstander, maar er zijn een boel wisselingen geweest bij de blauw/witten en het was daardoor voor KIOS een verrassing tegen welke spelers het moest opnemen. Ook bij KIOS zijn er wat wijzigingen geweest ten opzichte van vorig seizoen. Ronald Wagter en Leanne van Dijk hebben de plaatsen ingenomen van het vlaggenschip voor Jurgen Lucas, Janneke de Lange en Lotte Steenbergen (KIOS speelde vorig seizoen hoofdzakelijk met vijf dames).

Het eerste aanvalsvak van KIOS werd gevormd door Martijn Ziel, Ronald Wagter, Judith Nijdam en Leanne van Dijk. In het eerste verdedigingsvak stonden Frank Wagter, Luco Zantinge, Janita Zantinge en Miriam Schra.
De eerste aanvallen van beide ploegen begonnen moeizaam. SIOS moest duidelijk aan elkaar wennen en KIOS heeft een nieuwe spelpatroon en ook dat zorgde voor vooral veel paasfouten. Gaande weg begon het bij beide teams wat te lopen en opende SIOS na 4 minuten middels een vrije bal e score. KIOS reageerde door een fraaie uitstarter van Leanne van Dijk. Het eerste doelpunt van het seizoen was een feit en dat zorgde voor een kleine opluchting. Hierdoor werd het spel van de Spekbraanders wat frivoler en viel alles wat meer op zijn plek. De verdediging werd wat opgescherpt en het werd zichtbaar duidelijker dat SIOS steeds meer moeite kreeg om kansen te creëren en verdedigd moest het vaak achter de speler van KIOS aanvangen. Dit resulteerde in dat KIOS gelijk het heft in handen nam en de wedstrijd naar zich toe trok. Via goals van Luco Zantinge, Miriam Schra, Leanne van Dijk en Ronald Wagter liep KIOS uit naar een 1-5 voorsprong.
Een periode brak aan voor KIOS waar het even moeite had om de kansen af te maken. Het was zaak om niet in het vertraagde spel van SIOS mee te gaan, maar het tempo hoog te houden. SIOS tekende voor de 2-5. Gelukkig konden de groen/zwarten wel het verschil telkens op 4 houden. Via 3-6, 3-7, 4-8, bleef KIOS de leiding houden en kon het naar een 5-9 rustststand werken. Er was wel een licht gelaten gevoel, want KIOS was vele malen sterker en het wilden heel graag de lichte illusie op een overwinning weg halen bij SIOS. Geduld hiervoor was geboden.
Na de thee opende KIOS gelijk de score met een strafworp. Wat het beeld was aan het einde van de eerste helft, was ook het beeld in het begin van de tweede helft. KIOS lukte het maar niet om SIOS definitief van zich af te wenden. Het veldoverwicht was duidelijk voor de Spekbraanders. Met 9-12, 10-14, 10-15 was het halverwege de tweede helft eindelijk het moment dat het SIOS kon knakken. Judith Nijdam zorgde voor de 10-16 en wist KIOS dat het de wedstrijd definitief binnen had, want het aanvalsspel van SIOS werd steeds minder en minder en de kracht was er ook uit. KIOS zijn geduld werd beloond en werkte het door doelpunten van Luco Zantinge en Frank Wagter naar een 12-18 voorsprong. Miriam Schra en Martijn Ziel werden 10 minuten voor tijd gewisseld voor Hilde Tabak en Daan Voest. Beide invallers droegen gelijk bij aan de overwinning van KIOS door een goal te maken (Hilde Tabak) en een strafworp mee te krijgen (Daan Voest) welke werd verzilverd door Ronald Wagter. Eindstand 13-20.
Een goede wedstrijd, waar het spel van KIOS verfrissend is. Door het vertrek van puntspelers is KIOS genoodzaakt anders te spelen. Dit zorgt voor veel beweging en optimistisch korfbal waar iedereen kansen krijgt en goals moet maken. Het is fijn dat dit gelijk in de eerste wedstrijd naar voren komt.
Doelpuntenmakers: Luco Zantinge 4x, Leanne van Dijk, Judith Nijdam en Ronald Wagter allen 3x, Martijn Ziel en Frank Wagter beide 2x, Miriam Schra, Janita Zantinge en Hilde T