Kios wint het altijd lastige duel

Met winterse omstandigheden buiten moest Kios in de warme zaal aantreden in Houtigehage tegen Wez Handich. De Friese powerploeg is altijd een geduchte tegenstander voor de Spekbraanders. Zo was ook het begin van de wedstrijd lastig voor de ploeg van Rob Verra.

Wez Handich startte voortvarend en Kios had de pech in de afronding. Na de 1-0 en 2-0 liep Wez Handich snel uit naar een 6-1 voorsprong. Het spel van Kios was wat slordig in de afronding, maar toen die ban was doorbroken kwam de Eismann / Ensing equipe in de gebruikelijke flow. De verdediging werd aangescherpt en het vizier ging op scherp. Een rush van 11 doelpunten zorgde voor een tussenstand van 6-12. De rollen waren weer omgedraaid. Wez Handich wist het niet verder uit de hand te laten lopen en kon weer mee scoren. De doelpunten vielen in de laatste fase voor rust om en om. 8-13 en 10-17 maakten een ruststand van 11-17.

Kios had de controle, het betere van het spel maar kon niet weglopen van de Friezen. Het is belangrijk om in de eerste 10 minuten van tweede helft het gat minimaal te bewaren.

Dit lukte Kios. Het opende de score, 11-18. Het duel werd steeds fysieker en fysieker na de rust. Wez Handich gooide de beuk erin, maar Kios liet zich niet op de kop zitten. Duels onder de korf werden goed uit gevochten. Met 15-20, 16-21 bleef Wez Handich aan een zijden draadje handen. Dit soms tot grote frustratie van de thuisploeg. Een Friese heer had zichzelf niet onder controle in 2 duels en dit leverde hem tot 2 maal geel, dus rood op.

Om de wedstrijd in het slot te gooien kwam Jurgen Lucas binnen de lijnen. 4 doelpunten uit 7 schoten gooide de wedstrijd in zijn slot. Via 18-25, 19-27 en 21-30 met nog 10 minuten te gaan was het gespeeld. Mooi was dat beide ploegen het er niet bij lieten zitten en gewoon door gingen met scoren. Met nog 2 heerlijke blokjes door Janita Zantinge cruisde Kios naar de eindstreep. Dit resulteerde met 24-31, 27- 34 in een 27-35 overwinning voor de Ruunerwoldigers.

Een heerlijke pot waar van alles in gebeurde en lekker veel doelpunten vielen.

Scores: Luco Zantinge 6x, Martijn Ziel 6x, Jurgen Lucas 4x, Rogier Nijdam 4x, Ernst Kuik 4x, Daniek van der Wal 4x, Ineke Slomp 3x, Janita Zantinge 3x, Marlissa Noord 1x