KIOS wint lastig duel in laatste minuten

KIOS kon vanmiddag zijn borst natmaken in Apeldoorn tegen KV Apeldoorn. De ploeg is een geduchte tegenstander met veel reboundkracht. Dat was ook deze wedstrijd weer het geval. Door de ‘luchtmacht’ bij de heren, konden de dames veelvuldig aanleggen. KIOS keek hierdoor in het begin ook constant tegen een achterstand aan.

Met 1-0, 3-2, 5-4 en 8-7 liep het wel achter de feiten aan, maar zorgde het ervoor dat de thuisploeg niet uit kon lopen. Dit resulteerde in dat KIOS met 8-9 op voorsprong kwam. Beide ploegen waar lekker aan elkaar gewaagd. Tot de rust was het dan ook stuivertje wisselen en gingen de scores om en om. Ruststand dan ook 14-14.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Alleen kwam KIOS, vooral in het vak van Jurgen, Marlissa, Janita en Ernst, wat beter tot scoren. Hierdoor had KIOS continue de voorsprong, maar lukte het niet om weg te lopen bij Apeldoorn. 15-16, 17-18 en op 20-19 nam de thuisploeg weer de leiding. Met nog een klein kwartiertje te gaan wist iedereen in de sporthal wel, dat deze strijd tot het einde zal duren. Het waren de Spekbraanders die op 21-22 kwamen en tot 25-25 telkens een doelpunt eerder konden scoren dan de thuisploeg. Daarbij hielp ook een score van Janita Zantinge, met nog 7 seconden op de schotklok, vanuit het hoekje van het vak. De beelden zullen nog wel komen. Afijn, dit was wel een mede introductie voor de overwinning, want KIOS liep uit naar 26-28 en wist deze marge te behouden tot de eindstand van 27-29.

Scores: Janneke de Lange 6x, Jurgen Lucas 5x, Janita Zantinge 5x, Ernst Kuik 4x, Luco Zantinge 3x, Daniek van der Wal 3x, Marlissa Noord 2x, Rogier Nijdam 1x