KIOS wint maar verliest ook

Afgelopen zaterdag moest het vlaggenschip van KIOS aantreden tegen mede koploper Rigtersbleek uit Enschede. Een bekende ploeg voor de Spekbraanders, want vorig seizoen werd ook al tegen de Enschedeërs gespeeld. Vaak zijn deze wedstrijden erg spannend, en dat zal waarschijnlijk vandaag ook het geval zijn. Beide ploegen hebben 3 punten uit 2 wedstrijden, de winnaar blijft ongeslagen en koploper, dus de belangen zijn groot.

KIOS startte de wedstrijd en de volgende opstelling: Aanval: Marlissa Noord, Lisanne Koster, Patrick Roelevink en Martijn Ziel. Verdediging: Janita Zantinge, Moniek Huiskes, Danni Dingstee en Ramon Karsten. De Ensing equipe startte fantastisch, de eerste aanval, het eerste schot was meteen raak. Na 5 seconden vond Lisanne meteen de korf. Maar daarna werd het een verdedigende pot. Beide ploegen hadden elkaar onder controle. Pas na 6 minuten viel het 2de doelpunten van de wedstrijd, wederom uit de handen van Lisanne 2-0. Hierna ging het vreselijk mis voor KIOS, Ramon raakte geblesseerd bij een aanvallende actie. In eerste instantie leek het op een zeer zware knieblessure, maar gelukkig kon Ramon zelf weer opstaan en van het veld aflopen. Helaas eindigde de wedstrijd hierbij wel voor hem. Hij werd vervangen door Rogier Nijdam. Het is nu afwachten hoe ernstig de blessure is. Laten we hopen dat we Ramon snel weer zien op het veld. Een flinke aderlating voor KIOS, Ramon had het de laatste tijd erg in de vingers. Hopelijk kan KIOS dit gat opvangen. Door de lange blessure behandeling was het ritme wel uit de wedstrijd. Hierdoor volgde er een doelpuntloze fase. Beide ploegen konden de korf niet vinden. Dit kwam mede doordat beide ploegen goed verdedigde. Na bijna 15 minuten spelen deden de gasten iets terug 3-3. Hierna zette KIOS aan, speelde de juiste personen uit waardoor KIOS een gat van 4 punten kon maken. 8-4. KIOS verdedigde fantastisch alleen had toch moeite om de korf makkelijk te vinden. Uiteindelijk gingen de ploegen de kleedkamer in bij een stand van 10-5.

In de kleedkamer sprak een tevreden coach. Adri Kok gaf aan dat we de wedstrijd goed onder controle hadden, maar wel scherp moesten blijven in de verdediging. Van de 5 tegen doelpunten zaten een aantal persoonlijk fouten in die puur door te kort aan concentratie waren ontstaan. Het was duidelijk wat KIOS moest doen in de tweede helft. Blijven mee scoren!
Rigtersbleek begon de tweede helft zoals KIOS de eerste helft begon, na 10 seconden lag de bal er al in. Niet veel later scoorde KIOS en was het gat weer 5 doelpunten. KIOS kwam moeilijk tot scoren omdat er te statisch werd gespeeld. Te veel oplossen bij de korf waardoor het tempo omlaag ging, afvallende ballen niet gepakt konden worden en dus niet herhaaldelijk geschoten kon worden. Hierdoor kwamen de gasten dichter bij 11-8. Gelukkig scoorde KIOS nog wel mee 12-9. Daarna kreeg KIOS weer grip op de wedstrijd en door doelpunten van Rogier en Marlissa was het verschil weer 5 punten. Laatst genoemde speelde een uitstekende wedstrijd, Marlissa stond de hele wedstrijd zeer goed te verdedigen waardoor dit vak van Rigtersbleek aardig lam werd gelegd. KIOS bleef het gat steeds op 4 a 5 doelpunten houden. 14-9,15-10,16-11. Toen stonden er nog 7 minuten op de klok en leek de wedstrijd te zijn uitgespeeld. Om Marlissa wat energie te besparen werd zijn in de aanval een aantal keren gewisseld door Janneke Lucas-de Lange. Ook zij kwam nog op het score formulier door een verdiende strafworp er in te gooien 17-12. Op het einde van de wedstrijd moest ook Rogier naar de kanten vanwege een licht enkel blessure. Voor hem kwam Jeroen Jalvingh in het veld. Voor Jeroen was het zijn debut in het eerste van KIOS. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd bij een stand van 17-14. KIOS houdt de 2 punten in Ruinerwold, maar heeft ook verloren. Hopelijk vallen alle blessures mee. Want volgende week staat de volgende wedstrijd alweer op de planning. Dan speelt KIOS thuis tegen AKC uit Almelo op zondag 3 oktober om half 4. Zij staan op de 6de plek met 2 punten uit 3 wedstrijden. Graag zien we dan alle supporters weer aan de kant staan om KIOS na de overwinning te juichen.

Aankomende zondag is het super Sunday bij KIOS. Dan spelen alle senioren teams thuis.
Doelpuntenmakers: Lisanne, Janita, Martijn en Rogier 3 maal, Danni 2 maal, Patrick, Marlissa en Janneke 1 maal.