KIOS wint met een echte buzzerbeater

Vanmiddag moest KIOS het in eigen huis opnemen tegen de nummer vier van de poule, Wez Handich. De ploeg uit Rottevalle is altijd een leuke tegenstander voor KIOS. Het wordt altijd een mooie pot tussen beide. Zo ook vandaag.

Trainer/coach Rob Verra maakte duidelijk dat vandaag een kans was om dichterbij de koploper (DOS Kampen) te kruipen. Zij hadden gister een punt laten liggen tegen Apollo. KIOS had dit zich goed in de oren geknoopt en opende de score door een korte kans van Ernst Kuik. De Friezen spelen altijd met veel passie en inzet en namen met 1-3 de leiding over. KIOS was matig in de duels en zeker in de afronding. Maar doordat het nooit het hoofd laat zakken, bleef het op het vinkentouw. Met 2-4 en 4-6 kwam het na 17 minuten op een 7-7 stand weer terug in de wedstrijd. Wez Handich had de macht om KIOS niet de voorsprong te gunnen en behield de leiding, 7-9, 9-10. Met 9-11 gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Het liep allemaal stroef, maar er moest meer energie gelegd worden in de duels om vandaag niet tegen een domper op te lopen.

In de tweede helft zette KIOS wederom de achtervolging in, maar kon het niet dichterbij Wez Handich kruipen. 10-14, 13-15 14-16, de ploeg uit Friesland behield de voorsprong. Geloof is dan belangrijk om je op de been te houden. Zeker wanneer de schoten niet lekker lopen en hierdoor veel aanvallend balverlies werd geleden. Ondanks de continue achterstand, liet KIOS het niet gebeuren dan Wez Handich verder uit liep. Via 17-20 en 19-20 was het hierdoor mogelijk om de wedstrijd alsnog naar een climax te laten lopen. Op 20-20 kwam KIOS wederom langszij en pakte met 21-20 voor de tweede keer de voorsprong. Een doorloopbal van Wez Handich zorgde voor de gelijkmaker met nog maar 2 minuten te spelen, 21-21. KIOS kreeg een kans, had de afvallende bal niet en ging de kans naar de Friezen. De gehele wedstrijd probeerde KIOS de wedstrijd te laten kantelen door Jurgen Lucas, Patrick Roelevink en Janneke de Lange meermaals te laten invallen. Afijn, Wez Handich kreeg met nog 12 seconden te spelen een vrije bal. De spanning is om te snijden. De vrije bal werd genomen, draaide uit de korf en Jurgen Lucas pakte de afvallende bal. 10 seconden kreeg Ernst Kuik de bal van Jurgen in het hoekje van het aanvalsvak, nam zijn schot, maar zag de tegen de voorkant aan knallen. 6 seconden, Daniek v.d. Wal bewoog goed op de het moment dat Ernst schoot en ving de afvallende bal en wurmde deze naar Janneke de Lange. 1,8 seconden (of het zo precies is, weten we niet, maar wel mooi voor het verhaal) loste Janneke de laatste strohalm voor de Eismann/Ensing equipe. Ten tijde van het schot ging de zoemer (buzzer) voor het einde van de wedstrijd af, maar dan telt het schot nog. Deze viel op het randje van de korf. Dan kunnen er 2 dingen gebeuren of dat ding dondert eruit of valt nog naar binnen. Dat laatste gebeurde en er ontstond een exploesie aan geluid in de sporthal de Buddingehof. Spelers doken over elkaar heen, publiek stond te springen op de banken en iedereen was door het dolle heen. Een echte buzzerbeater besliste de wedstrijd tegen Wez Handich in het voordeel van de Spekbraanders. Eindstand: 22-21.

Scores: Martijn Ziel 5x, Ernst Kuik, Rogier Nijdam en Janita Zantinge allen 4x, Marlissa Noord en Daniek v.d. Wal beide 2x en Janneke de Lange 1x

Een gedachte over “KIOS wint met een echte buzzerbeater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.