KIOS wint met ruime cijfers van Ritola

In de strijd om de 2e plaats en om in het spoor van koploper ZKC’19 uit Zuidwolde te blijven was zowel voor KIOS als Ritola er veel aan gelegen om hun onderlinge duel te winnen. Onder fantastische omstandigheden, 13 graden, windstil, werd bij kunstlicht om 18.30 uur aangevangen.
Waar KIOS al redelijk voorzien is een rebound kracht was dit bij de Ritola heren ook ruimschoots aanwezig. Toch was het juist ‘rebounder’ Luco Zantinge die het verschil maakte met maar liefst zeven doelpunten. Door zijn goede spel en scoringsdrift werd de angel uit de reboundkracht bij Ritola gehaald waardoor het 1e verdedigngsvak van KIOS ook blijven korfballen. Hierdoor hoefde niet mee gegaan te worden in het fysieke spel van Ritola. Ook het 1e aanvalsvak van KIOS had aanvankelijk wat moeite met het stevige spel van Ritola, maar wist door veel variatie, snelle wisseling van speelzijde de Ritola verdediging ook uit elkaar en kapot te spelen.

De wedstrijd bleef in het eerste halfuur nog dicht bijelkaar. Na de 0-1 wist KIOS met 3-1 de eerste voorsprong te nemen, welke daarna steeds op twee werd gehouden tot 5 minuten voor rust. In de laatste minuten verdubbelde KIOS de marge naar vier (11-7). Na de rust ging KIOS door met het goede spel en bouwde verder aan de voorsprong, 12-8. Zelfs het missen van twee strafworpen in één aanval deerde KIOS niet, want Jurgen Lucas (medetopscoorder met ook zeven doelpunten) wist in diezelfde aanval het verschil naar vijf te brengen (13-8). Toen KIOS voor het eerst op zes doelpunten kwam rond de 15e minuut begon bij Ritola de frustratie toe nemen, uiteindelijk resulterend bij 16-10 in een gele kaart (met een rood randje) voor een Ritola heer.

Dit kan een omslagpunt zijn, maar werd het niet. KIOS gaf nog wat gas bij en scoorde een paar prachtige doelpunten en bij 20-13 in de 20e minuut was de wedstrijd gespeeld en legde de ploeg uit Zuidlaren het hoofd in de schoot. Het laatste kwartier verloor daardoor wat aan aantrekkelijkheid, waarin beide ploegen nog drie keer wist te scoren, eindstand 23-15. Een meer dan terechte uitslag, wat ook door het zeer talrijk aanwezige publiek beloond werd de beste wedstrijd van het seizoen met een luid en langdurig applaus.

Luco Zantinge (7x, waarvan 1x eigen strafworp), Jurgen Lucas (7x), Judith Nijdam (3x, waarvan 2x strafworp), Janita Zantinge (2x), Michiel Duiven (2x), Janneke de Lange en Frank Wagter