Kios wint nipt van hekkensluiter

Kios pakte in Hoorn een uiterst moeizame overwinning tegen hekkensluiter ADOS. Zo speelde het nog een puike pot tegen Dos Kampen, zo was het niveau erg laag tegen ADOS. Dit was zeker ook de verdienste van de thuisploeg.

Direct vanaf minuut 1 had de thuisploeg het heft in handen. Bij de Spekbraanders leek het wel of er een gelatenheid over de ploeg van Rob Verra heen walste. De aanvallen liepen stroef en lang hielt Kios het verdedigend goed, maar naar verloop van tijd liet het zich toch verleiden en kreeg het een doelpunt om de oren. Na de 1-0, 2-1 en 3-2 pakte ADOS met 4-2 het eerste gaatje. Kios dichtte dit en kwam op 6-6 weer op gelijke hoogte. Met 8-9 had de Eismann/Ensing voor het eerst de leiding en gaf deze, zo zal blijken, niet meer uit handen, maar dat ging alles behalve gemakkelijk. Beide ploegen rustten met 9-10.

In de rust probeerde Rob Verre de boel te repareren, dit resulteerde in het begin van de tweede helft in de 9-11. Was dit het begin om ADOS van zich af te schudden? Nee, want de thuisploeg beet zich vast in Kios en bleef op het vinkentouw. Met 11-13, 12-15 en 14-16 kon Kios niet echt uitlopen. In de aanval werd het steeds meer zoeken naar het ritme en naar elkaar. Op 15-18 slaagde Kios er toch in om 8 minuten voor tijd uit te lopen naar 16-22. Maar je kon aan alles voelen dat Kios de overwinning nog niet binnen had, want met de zuivere speeltijd en de schotklok weet je het maar nooit. Met twee vlotte scores ging de thuisploeg er nog in geloven. En al helemaal toen het 20-22 kwam. Kios was de weg volledig kwijt en nam aanvallend rare beslissingen. Op 1.08 kwam ADOS op 21-22. Kios restte het om de tijd vol te spelen, maar lukte dit niet. Een afvallende bal viel in de handen van ADOS en met nog 32 seconden kreeg het nog aanval. Echter, beging de aanvaller van ADOS een aanvallende fout tegen Martijn Ziel en met nog 20 seconden was Kios deze keer wel bij machte om de bal in zijn bezit te houden. Eindstand 21-22. Inpakken en wegwezen.

Scores: Rogier Nijdam 5x, Ernst Kuik 4x, Luco Zantinge, Janita Zantinge en Martijn Ziel allen 3x, Marlissa Noord 2x, Daniek vd Wal en Ineke Slomp beide 1x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.