KIOS wint openingswedstrijd

Gisteren, zondag, speelde KIOS zijn eerste wedstrijd van het zaalseizoen. Het moest in de openingswedstrijd het opnemen tegen voormalig Overgangsklasser Phoenix. Na deze wedstrijd kon KIOS dan wel de balans voor zichzelf opmaken in hoeverre het bovenin mee kan doen. Aangezien de club uit Zoetermeer als titelkandidaat te naam staat.

De eerste score kwam op naam voor de Spekbraanders. De thuisploeg begon in een hoog tempo, maar Phoenix kon hier in het begin aardig in meekomen. Het pareerde de score, 1-1. Waar KIOS een dynamiek spelletje wil neerzetten met schoten van alle spelers, beperkten de gasten zich tot een wat standaard spel met 2 puntspelers en 2 ondersteunde spelers. Hier haalde het in het begin nog wel succes mee. Via 3-3 nam het een 3-5 voorsprong en wist deze tot 5-7 vol te houden. Een kracht van de groen/zwarten is dat het iedere wedstrijd wel een aantal keer terug kan knokken, zonder dat dit al te veel moeite kost. Ook nu was dit het geval. Met 7-7 was de voorsprong van de gasten weggepoetst en 8-7 nam het de voorsprong over. KIOS had nog adem over voor de rust en bouwde de voorsprong uit. Met 12-8 en een 13-9 ruststand was de basis voor de overwinning (achteraf gezien) vastgelegd.

Waar je verwacht dat ploeg op achterstand vol gas begint, was het juist KIOS dat uit de startblokken van de tweede helft schoot. 3 snelle goals op rij zorgde voor een tussenstand van 16-9 en hiermee was de wedstrijd al vroegtijdig gespeeld. De blauw-witten uit Zoetermeer hadden daarnaast ook nog het vele pech met de afronding, want de een na de andere bal draaide eruit. Hierdoor kwam een wat geflatteerde uitslag van 20-11 op het scorebord te staan. 10 minuten voor tijd werden Luco Zantinge en Ineke Slomp vervangen voor respectievelijk Patrick Roelevink en Hilde Tabak.

Scores: Martijn Ziel 4x, Janita Zantinge, Frank Wagter en Luco Zantinge allen 3x, Judith Nijdam, Janneke de Lange en Rogier Nijdam allen 2x, en Hilde Tabak 1x.