KIOS wint overtuigend

Om zich veilig te spelen voor dit zaalseizoen, moest KIOS afgelopen zondag winnen van hekkensluiter SIOS uit Wolvega. En dat deed het. Met een eindstand van 29-17 wist KIOS de punten in Ruunerwold te houden.

KIOS pakte meteen vanaf het begin van de wedstrijd de leiding en gaf deze niet meer uit handen. SIOS wist echter tot 5-5 halverwege de eerste helft bij te blijven. Vanaf toen wist KIOS, door onder andere de scherp schietende Daniek v.d. Wal, de korf makkelijker te raken. Daarnaast scherpte het ook de verdediging op. SIOS kwam moeilijker tot aanvallen en KIOS maakte zijn eigen aanvallen langer. Via 11-5, 13-7 stond er een ruststand van 14-8 op het scorebord.

In de tweede helft ging KIOS door met waar het de eerste helft eindigde. Met tussenstanden van 15-9, 19-11 en 20-12 was het begin de tweede helft erg doelpuntrijk. Bij een tussenstand van 24-13 bracht coach Adri Kok een aantal wissels in het veld. Een heel vak werd eigenlijk gewisseld. Luco Zantinge, Rogier Nijdam, Janita Zantinge en Hilde Tabak maakten allen plaats voor Stephan Scheper, Ernst Kuik, Gwen v.d. Belt en Mariska Wagter. KIOS wilde meer en vooral het aantal van 30 doelpunten op het scorebord halen. Dit lukte net niet en de wedstrijd eindigde met een stand van 29-17.
Scores: Daniek van der Wal (achtmaal), Janita Zantinge (zesmaal), Luco Zantinge (vijfmaal), Rogier Nijdam (driemaal), Martijn Ziel (tweemaal), Ronald Wagter (tweemaal), Judith Nijdam, Stephan Scheper en Ernst Kuik.