KIOS wint overtuigend van promovendus

Afgelopen zaterdag is KIOS 1 erin geslaagd om zijn eerste punten van dit seizoen te behalen. In eigen huis, voorafgaand aan de intocht van Sinterklaas, werd overtuigend gewonnen van het gepromoveerde ADOS uit Hoorn.

KIOS schoot van begin af aan uit de startblokken. Binnen enkele minuten had de Eismann/Ensing equipe een voorsprong van 4 doelpunten te pakken; 4-0. ADOS moest even bijkomen van deze flitsende start en deed al snel een beroep op de eerste time-out. Het was overtuigend wat KIOS liet zien. Met hoog tempo, strakke passes en goede kansen lieten de Spekbraanders mooi korfbal zien. De time-out van ADOS had geen directe invloed op KIOS, want de 5-0 lag er kort daarop in. Wat meer deed met de Ruunerwoldigers was de eerste tegentreffer; 5-1. De sterke verdediging zorgde in het begin voor weinig schotkansen, maar de rebound viel meer en meer de kant op van de zwart/witten uit Hoorn. Hierdoor kwam ADOS terug in de wedstrijd. En KIOS hielp door zelf niet te scoren. Snel stond het 6-5. Martijn Ziel kwam op dit moment hard in botsing met de paal en kon de wedstrijd niet hervatten. Jurgen Lucas nam zeer verdienstelijk zijn plaats in. Maar kon niet voorkomen dat het 6-6 werd. Vlak voor rust herpakte de ploeg van trainer Rob Verra zich en liep uit naar een ruststand van 10-7.

Na de pauze gingen beide ploegen om en om scorend de tweede helft in. Op een tussenstand van 12-9 kon KIOS weer de marge halen die het in begin van de wedstrijd ook had; 13-9. Beetje bij beetje zag de uitploeg de bui al hangen en had moeite met het tempo van de Spekbraanders. Goede kansen werden afgerond en waar de verdediging in de eerste helft op gegeven moment moeite kreeg met de rebound, had het in de tweede helft alle macht. KIOS liep verder uit; 18-11 en op 21-11 was de marge 10 doelpunten. De wedstrijd was gespeeld en het enige dat KIOS restte was om door te gaan voor eigen publiek. Het zette nog een keer aan, gooide er 5 mooie treffers in en stuurde ADOS met 0 punten huiswaarts. Eindstand 26-14.

Scores: Janita Zantinge en Rogier Nijdam beide 6x, Luco Zantinge 5x, Daniek van der Wal 3x, Ernst Kuik 2x, Martijn Ziel, Ineke Slomp, Jurgen Lucas en Marlissa Noord allen 1x.