KIOS wint overtuigend van streekgenoot

Afgelopen zondag werd er de derby van De Wolden gespeeld in sporthal De Buddingehof. KIOS had vanaf het begin af aan de controle over de wedstrijd. ZKC’19 schoot op een 2-tal momenten nog wel aan, maar de thuisclub gaf dan meteen gas en liep vervolgens weer uit.

KIOS opende de derby, die onder een groot aantal toeschouwers werd bekeken, furieus. Binnen 5 minuten had het een comfortabele voorsprong neergezet. Deze 4 punten marge heeft KIOS een aantal momenten in de wedstrijd geholpen bleek achteraf. ZKC’19 had vervolgens zijn eerste score te pakken na 6 minuten en dit gaf gelijk vertrouwen aan de Zuidwoldigers. 3 scores van de thuisclub tegenover 5 van de gasten zorgde na een kwartier korfbal voor een stand van 7-6. ZKC ’19 had moeite met het tempo aanval van de thuisclub en maakte hierdoor vele overtredingen. KIOS was hierin super scherp. Binnen 5 minuten stond het 11-7 en hadden de Spekbraanders weer de ruime marge te pakken. KIOS ging door, ZKC ’19 probeerde te volgen en dit resulteerde in een tussenstand van 15-8.

Het was zaak om de lijn van het einde van de eerste helft door te trekken. Nadat ZKC ’19 wel als eerste scoorde na de thee, ging KIOS door met het sterke spel. Het kon steeds op meer posities de wil opleggen van de rood/zwarten. Via 16-10, 19-12, 21-13 en 22-15 was het spanningselement al lang van de derby af en was het alleen zaak voor beide ploegen om het publiek blijven te vermaken met goed verzorgt korfbal. Dat deden beide ook en zodoende eindigde deze wedstrijd in een 26-17 overwinning voor KIOS.

Scores: Janita Zantinge 9x, Daniek v.d. Wal, Judith Nijdam, Ronald Wagter allen 4x, Luco Zantinge en Hilde Tabak beide 2x, Rogier Nijdam 1x