KIOS wint overtuigend

NKC’51 uit Nijverdal was de tegenstander voor KIOS 1 zaterdagavond in de thuiswedstrijd in sporthal de Buddingehof. KIOS 1 heeft altijd lastig gehad tegen NKC ’51. Op het veld verloor het terecht, in de zaal speelde het in een heksenketel van een wedstrijd gelijk met 15-15. Er stond zich een hele klus te wachten.

Dat het een hele klus was, bleek al gelijk in het begin van de wedstrijd. De aanvallen van KIOS kwamen niet uit de verf en verdedigend moest het aan de bak om de puntspelers van NKC ’51 bij te houden. Ook NKC ’51 moest even opstarten en dit zorgde ervoor dat er pas na 3 minuten korfbal de openingstreffer werd gemaakt. Een vrije bal van NKC ’51 zette 0-1 op het scorebord. Daarna ging NKC ’51 door. Via 0-2, maakte het een verschil van 3 doelpunten 0-3. KIOS werd eindelijk wakker geschud, kwam langzamerhand wat meer in de wedstrijd en kon meer en meer een weg vinden in zijn eigen aanvallen. Na 6 minuten maakte KIOS zijn eerste treffer, 1-3! En KIOS zette door. Het kreeg grip op de aanvallers van NKC ’51 door knap verdedigend werk van Frank Wagter, Ernst Kuik en Janita Zantinge. Dat NKC ’51 het aanvallend het moeilijker kreeg, gaf KIOS lucht om aan te sluiten. Na 10 minuten korfbal had het de stand gelijk getrokken 3-3 en na 12 minuten ook de eerste voorsprong 4-3. NKC ’51 liet zien dat het een waardig 1ste klasser is en zich niet van de wijs brengen. Via 4-4 nam het met 4-5 weer de leiding. Er ontstond een waar gevecht tussen beide. Harde rebounds werden uitgevochten, beide teams vonden aanvallend hun draai en de scores liepen gelijk op, 5-5, 7-6, 8-7. Vanaf hier gaf KIOS nog meer gas, maar NKC ’51 kon niet volgen. KIOS explodeerde met de schutters Jurgen Lucas en Ernst Kuik. Met name eerst genoemde maakte aan het einde van de eerste helft verschil in het voordeel van de Spekbraanders. 4 doelpunten op rij zorgde voor een ruststand van 12-7.

Het was zaak om na rust de lijn van het einde van de 1ste helft door te zetten. Dit lukte, want ook gelijk na rust gaf KIOS vol gas en scoorde weer 4 maal op rij, 16-7. Het verschil was gemaakt, maar toch gaf de Nijverdalse club niet op. Het knokte zich wat terug, door eerst mee te scoren en op een tussenstand van 18-9 nog 4 keer op een rij te scoren. Met nog 14 minuten te spelen stond de tussenstand 18-13 op het scorebord. Er ontstond, ondanks een verschil van 5 doelpunten, toch wat lichte paniek bij de Spekbraanders en NKC’51 begon er ook nog een beetje weer in te geloven. Het geluk voor KIOS was dat het 2 puntspelers had die goed in de wedstrijd zaten. Zo maakte voor rust Jurgen Lucas het verschil, nu maakte Ernst Kuik eigenhandig een einde aan alle illusies voor NKC ’51 om nog aanspraak te maken op punten. Bij 20-14 was de wedstrijd gespeeld en aanvaarde NKC ’51 ook dat het vandaag niet op kon wassen tegen het aanvallend geweld van de Spekbraanders. De wedstrijd eindigde nog met een gelijk opgaande scores en eindigde met een stand van 22-16.

Scores: Jurgen Lucas 9x, Ernst Kuik 7x, Luco Zantinge 2x, Judith Nijdam, Frank Wagter, Miriam Schra en Lotte Steenbergen allen 1x.