KIOS wint van het altijd taaie Wez Handich

Met windkracht 14 buiten, speelde KIOS zijn tweede wedstrijd lekker binnen in het kleine Houtingehage. Hier werkt de ploeg uit Rottevalle zijn thuiswedstrijden af. Wez Handich staan voor de Spekbraanders bekend als een taaie ploeg wat 2x 30 minuten vol gas geeft. Ook vandaag was dat (gedeeltelijk) aan de orde.

Het in mooie pompeblede geklede Wez Handich opende de score vrij snel in het begin van de wedstrijd. Het tempo zat er bij beide ploegen lekker in en het was dan ook fijn voor KIOS dat het direct mee scoorde. Het tweede aanvalsvak draait de laatste tijd erg lekker en de spelers in dit vak lieten ook in deze wedstrijd weer van zich horen (1-2). Na de 2-2 van de gastheren was het KIOS dat het eerste gaatje creëerde. Met 2-4 was een verschil, maar de Friezen gaven niet op. KIOS bleef tot 5-6 aan goede kant van de score, maar konden niet voorkomen dat Wez Handich op 6-6 langszij kwam. Wat Eismann/Ensing equipe dit seizoen er goed doet is het dat het karakter kan tonen. Het deinst niet zomaar weg, want na deze gelijkmaker schakelde het naar een versnelling hoger en liep het binnen 3 minuten naar een 6-9 tussenstand uit. Vlak voor rust gingen de scores nog even over en weer wat zorgde voor een 8-10 tussenstand.

In de tweede helft veranderde Wez Handich de tactiek. Het ging zich meer berusten op het achter verdedigen. Dit zorgt het de attractieve waarde van de wedstrijd een aardig eindje naar beneden keldert, want het spel wordt vertraagd door de thuisploeg. KIOS had hier aanvankelijk niet veel moeite mee en scoorde er direct uit 8-11. Met 10-12, 11-13 en 12-15 werkte de tactiek niet helemaal naar behoren voor Wez Handich want het kon niet dichterbij komen. KIOS probeerde iedere aanval tempo te maken en dit was de sleutel naar het succes vandaag. Wat via 12-16, 13-17 en 14-18 speelde KIOS de wedstrijd uit. Hilde Tabak, Ernst Kuik en Patrick Roelevink kwamen nog binnen de lijnen voor Ineke Slomp, Martijn Ziel en Luco Zantinge. Eindstand 17-19.
Scores: Judith Nijdam 4x, Martijn Ziel en Janita Zantinge 3x, Frank Wagter, Janneke de Lange en Luco Zantinge 2x, Rogier Nijdam, Ineke Slomp en Patrick Roelevink 1x