KIOS wint van KV Apeldoorn

Vanmiddag stond er voor KIOS de wedstrijd tegen KV Apeldoorn op het programma. KIOS is uitgespeeld dit seizoen, maar voor de gasten hijgt de degradatiespook in de nek. De Ensing equipe kon zich klaarmaken voor een zeer gemotiveerde tegenstander.

Om dit goed tegen te gaan moet je dan direct er bovenop klappen. Dit deed de ploeg van Christian Lucas dan ook. Het maakte uit de eerste aanval dan ook gelijk de 1-0. KV Apeldoorn pareerde dit met de 1-1, maar het was wel direct vanaf het begin duidelijk dat de Spekbraanders de bovenliggende partij waren. KIOS liep uit naar een 3-1 voorsprong en kon de gehele tijd een marge van 2 doelpunten vasthouden. Via 4-2 en 9-6 kon de thuisploeg vlak voor rust uitlopen. Op 12-6 was KV Apeldoorn gedubbeld, maar zakte het spel voor de volle sporthal niet in. KIOS trok door en met 14-7 naar 16-7 gingen beide ploegen de kleedkamer in. De laatste viel via een fraaie buzzerbeater van Ernst Kuik door het gele mandje.

De thuisploeg was ook in de tweede helft gemotiveerd om KV Apeldoorn geen kans te geven op een overwinning. De machine ging door naar 20-10. Het spel was snel, ondanks het achter verdedigen van de gasten en kansen werden goed benut. Met 20-13, 24-14, 27-18 bleef KIOS de bovenliggende partij. Christian Lucas paste een aantal wissel toe door Sandra Jans, Iris van de Belt en Henk-Mart van der Wal binnen de lijnen te brengen voor Marlissa Noord, Janneke de Lange en Luco Zantinge. Het publiek werd vermaakt met nog een flink aantal treffers. KIOS won uiteindelijk met 35-26.

Scores: Luco Zantinge 7x, Ramon Karsten 6x, Janita Zantinge, Ernst Kuik, Daniek v.d. Wal allen 4x, Janneke de Lange, Rogier Nijdam, Marlissa Noord allen 3x, Henk-Mart v.d Wal 1x