Kios wint van NIC

Voor Kios stond vandaag de hervatting van de veldcompetitie op het programma. En dat met een wedstrijd tegen het NIC uit Groningen. Een treffen tussen de degradant uit de Hoofdklasse en een promovendus uit de 1ste klasse. Op de ranglijst stond NIC echter maar 1 punt boven de Spekbraanders.

Kios begon scherp aan deze ontmoeting. Middels een strafworp en een afstandsschot nam het gelijk met 0-2 het initiatief. NIC bracht zichzelf niet van de kaart een sloot met 2-2 weer aan. Kios bepaalde het tempo. Het had rebound overwicht en waren verdedigend goed ingesteld op de Groningers. Echter kon het niet voorkomen dat het vele strafworpen en vrije ballen tegen kreeg. Hierdoor bleef Nic bij. Want Kios leidde de dans met 2-5, 4-7 en 5-8. Kios speelde krachtig in de duels en legde de thuisploeg het vuur aan de schenen. Maar zo vlak voor rust vielen de goals ook bij Nic en kwam het terug via 7-9 naar 10-10. In de laatste minuut scoorden beide nog 1 maal en met 11-11 gingen beide ploegen de kleedkamer in.
Tweede helft zo doorgaan was het devies van Christian Lucas. Controle houden in de aanvallen en verdedigend cleaner blijven waren de basis voor deze overwinning. Gelijk pakte Kios de draad weer op en kwam Janita Zantinge en Ernst Kuik op de 11-13. Dit verschil kon Kios de gehele wedstrijd volhouden. Tot soms wat frustratie van de thuisploeg. Het werd met 13-15 en 15-17 wel steeds wat grimmiger. De prima fluitende scheidsrechter duo moest het steeds meer ingrijpen. De gehaastheid bij Nic nam toe, maar Kios bleef rustig de aanvallen goed opzetten met wederom veel rebounds. Op einde nam Ramon Karsten aanvallend Kios bij de hand. 3 treffers van hem op 16-19, 19-21 en 21-23 leidde hij Kios naar de overwinning. Rogier Nijdam kwam nog binnen de lijnen voor de goed spelende Henk-Mart vd Wal voor meer rebound kracht. Hierdoor konden Daniek vd Wal en Janneke de Lange meermaals aanleggen. Daniek schoot de 22-24 er in en het slotwoord was voor Ramon. Nic scoorde gelijk de 23-24, maar met zijn treffer in de laatste minuut bracht hij Kios wederom op twee verschil en won Kios met 23-25 van Nic Groningen.
De krenten uit de pap, want Kios neemt hierdoor afstand van de onderste regionen. Het gaat over Nic heen en staat op de 5e positie.
Scores: Ramon Karsten 6x, Daniek vd Wal en Janneke de Lange beide 4x, Ernst Kuik 3x, Janita Zantinge, Henk-Mart vd Wal en Luco Zantinge allen 2x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.