KIOS zet ODIK opzij

Na vier wedstrijden net te verliezen met een of twee doelpunten verschil, was het nu tijd voor de eerst twee punten voor KIOS. De tegenstander van vandaag was ODIK uit Barneveld, de ploeg die eveneens nog geen punten had. ODIK verloor de wedstrijden een stuk ruimer, op vorige week na. De ploeg uit Barneveld verloor met een verschil in de laatste vijf seconden tegen Ritola (20-21).

Beide ploegen hadden er de druk op, dit moest het weekend zijn van twee punten. Die gedachten hadden beide ploegen maar welke ploeg kon die gedachten werkelijkheid maken. KIOS wist direct de stempel op de wedstrijd te drukken. Binnen 5 minuten stond KIOS met 4-0 voor, de doelpunten kwamen van Lisanne Koster, Ramon Karsten, Janita Zantinge en Jarno Hein.

Vorig week lukte het KIOS ook om in de beginfase een ruime voorsprong te pakken. KIOS wist dit alleen niet vast te houden maar vandaag lukte dat wel. KIOS speelde in een hoger tempo en schoten scherp. Het schotpercentage wat KIOS op het veld vaker haalde was nu ook in de zaal voor het eerst zichtbaar. KIOS wist de stand uit te breiden naar 8-2 met doelpunten van Jarno Hein, Fleur Pruim en twee keer Ramon Karsten.

Bij een stand van 11-3 legde ODIK wat meer druk op de heren. KIOS was toen zoekende en ODIK kwam beetje bij beetje dichterbij. Met nog drie minuten op de klok was het verschil teruggebracht naar zes (12-6). KIOS wist dit gat te behouden door wat meer wisselingen te creëren in de posities en even af te stappen van de basis. KIOS ging met een 14-8 voorsprong de rust in.

KIOS ging met een goed gevoel de rust in maar wist ook dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Verdedigend stond het goed, KIOS had veel over in de rebound, wat ervoor zorgde dat ODIK vaak tot een kans per aanval kwam. Aanvallend begon KIOS scherp maar in het tweede deel van de eerste helft nam ODIK meer risico en zocht hierin veelal lichamelijk contact. KIOS moest de beslissende pass meer vanuit de zijkant halen in plaats vanuit de korfzone.

Direct na rust kreeg ODIK een grote kans maar deze werd gemist. KIOS maakte hier direct dankbaar gebruik van. Rogier Nijdam wist binnen twee minuten het verschil te vergroten naar acht (16-8).

ODIK leek van slag en KIOS liet de ploeg uit Barneveld niet meer terugkomen. Het verschil is vanaf het moment van 16-8 niet kleiner geweest dan acht. KIOS en ODIK wisselden de doelpunten af en dit zorgde voor een 21-13. De doelpunten van KIOS kwamen van Lisanne Koster, Moniek Huiskes, Janita Zantinge, Danni Dingsté en Jarno Hein.

Met nog acht minuten te spelen en een stand van 27-17 wisselde KIOS drie spelers. Martijn Ziel, Hessel Broekhuizen en Janneke Lucas-de Lange kwamen in het veld voor Rogier Nijdam, Danni Dingsté en Fleur Pruim.

KIOS wist de 30 te behalen, de doelpunten kwamen van Lisanne Koster, Jarno Hein en Ramon Karsten. De ontlading was groot, KIOS heeft laten zien waar ze toe in staat zijn. Dit geeft de ploeg het welverdiende vertrouwen en kan het verder bouwen naar meer.

Volgende week staat er een loodzware opgave op het programma. KIOS speelt in Assen om 18:00 tegen het ongeslagen AVO. Dit is tevens de laatste wedstrijd van 2023. KIOS hoopt zo vlak voor Kerst op vier punten te eindigen.

Doelpuntenmakers:
Jarno Hein 10, Ramon Karsten 7, Lisanne Koster 4, Moniek Huiskes, Janita Zantinge, Rogier Nijdam en Danni Dingsté allen 2 en Fleur Pruim 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.