KIOS zondag wedstrijddag

Aankomende zondag is de middag in de Buddingehof gevuld met korfbalwedstrijden van de senioren van KIOS. We beginnen de middag met de wedstrijd tussen KIOS 4 en Mid-Fryslan 7. De ‘good-olds’ van de Ruunerwoldigers staan 2 punten boven de Friezen uit Grou en zullen de punten uit deze wedstrijd hard kunnen gebruiken om niet de degradatie zorgen te komen. 12.00 uur KIOS 4 – Mid-Fryslan 7

De tweede wedstrijd is de derby van vandaag. KIOS 3 ontvangt niemand minder dan streekgenoot ZKC’19 4. Een derby tussen de Spekbraanders en de Zuidwoldigers brengt altijd wat extra’s met zich mee. Op het veld troffen beiden elkaar ook al. KIOS 3 was toen met 12-17 te sterk. KIOS 3 staat 2e in de poule en heeft nog alle uitzicht om de koppositie over te nemen. Er staan dus dubbele belangen op het spel voor de groen/zwarten.
13.15 uur KIOS 3 – ZKC’19 4

KIOS 2 ontvangt het tweede team Apollo uit Heerhugowaard. KIOS 2 staat samen met de tegenstander van vandaag op een gedeelde 2e plaats. Beide ploegen hebben 1 punt achterstand op de koploper. Een kleine kraker dus. Op het veld was KIOS 2 in Heerhugowaard veels te sterk. Zal dit vandaag ook zo zijn voor de jonge ploeg van trainer Jordy Wessel? Willen ze aanspraak blijven maken op promotie, dan zijn dit de wedstrijden die je moet winnen.
14.30 uur KIOS 2 – Apollo 2

De laatste wedstrijd is het treffen tussen de vlaggenschepen van KIOS en Apollo. De gasten waren in het openingsduel van het veld te sterk voor Spekbraanders. KIOS ging er toen redelijk kansloos vanaf. Maar KIOS heeft hier snel van geleerd en met een nieuw dynamisch spel is het zelfvertrouwen weer gegroeid. KIOS staat op het veld nog 4e (3 punt achter Apollo) en tot vandaag staat het in deze zaalcompetitie op een gedeelde 1ste plaats (3 punten voor op Apollo). De gasten uit Heerhugowaard zijn promovendus in de 1ste klasse en verrassen vriend en vijand met hun sterke spel. De Eismann/Ensing equipe wil mee blijven doen om de koppositie, de gasten willen ermee aansluiting houden. De belangen zijn duidelijk en tevens wil KIOS zich graag revancheren op de gasten op hun nederlaag op het veld. Er staat een mooie confrontatie te wachten.
15.45 uur KIOS 1 – Apollo 1