KIOS(R) 1 overklast tegenstander!

Afgelopen weekend speelde het vlaggenschip van KIOS de thuiswedstrijd tegen de gasten uit Sneek. Gezien de eerdere resultaten van beide ploegen was de Ensing equipe veruit favoriet voor de 2 punten. KIOS staat op het veld bovenaan in de eerste klasse waarbij De waterpoort puntloos onderaan staat in de zelfde klasse, maar speelt in andere poule. Dus voor KIOS was de tegenstander van dit weekend een onbekende.

KIOS begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Aanval: Daniek, Iris, Jurgen en Martijn. Verdediging: Henk-mart, Ramon, Janita en Marlissa. KIOS wilde scherp beginnen omdat dit de voorgaande wedstrijden niet het geval was. Dit gebeurde dan ook met 2 snelle doelpunten van Jurgen en Daniek. De gasten deden iets terug 2-1. Maar hadden geen antwoord op de verdedigende druk van KIOS. Aanvallend speelde KIOS daarin vrij uit. Hadden hoog baltempo en konden veel herhalen, dit leidde als snel tot een ruime voorsprong, 7-1. Al snel was duidelijk dat er een klasse verschil was. Af en toe deed deden de gasten wat terug. Maar voor elk doelpunt wat zij maakte, maakte KIOS er 3. Hierdoor stond bij de rust de stand op 26-8. Wat al op een einduitslag leek. In rust waren de gebroeders Lucas dan ook tevreden. Het advies was wel door gaan met deze speelwijze en proberen de 40 doelpunten aan te tikken. Niet alleen voor het team, maar ook voor de supporters.

Het vlaggenschip van KIOS ging de tweede helft door met wat men deed in de eerste helft. Tempo hoog houden en verdedigend druk blijven uit oefenen. Na 12 minuten in de 2de helft stond het 35-12. Met nog 10 minuten op de klok kwamen Rogier, Ernst, Sasha en Sandra in het veld voor Henk-mart, Martijn, Janita en Daniek. Het duurde even tot de spelers elkaar weer goed vonden, waardoor er een doelpunten droogte ontstond van 6 minuten. Ernst verbrak deze droogte en hierna vond KIOS weer vaker de korf. Wat resulteerde dat de 40 grens werd bereikt. Uiteindelijke eindigde deze wedstrijd bij een stand van 42-17.

Een goed resultaat voor de spekbraanders. Door deze overwinning blijft KIOS ongeslagen koploper in de 1ste klasse. Aankomende zaterdag speelt KIOS tegen Oerterp/VKC in Ureterp om 19:30. Dit is de laatste wedstrijd van het jaar. Doelpuntenmakers: Ramon 8 maal, Daniek en Martijn 6 maal, Jurgen en Janita 5 maal, Iris 4 maal, Marlissa, Henk-mart en Ernst 2 maal.