KIOS(R) is Herbstmeister!

Zondag 26 oktober moest het vlaggenschip van KIOS aantreden tegen koploper Quick’21/V&V uit Oudega. De eerste wedstrijd eindigde in een winst voor de gasten van vandaag 24-23. Om goede zaken te doen voor de strijd om het kampioenschap moet KIOS vandaag winnen en het liefst ook nog met meer dan 1 punt verschil, kijkend naar het onderling resultaat.

Onder zonnige omstandigheden trad de Ensing equipe aan in de volgende opstelling. Aanval: Jurgen, Rogier, Daniek en Iris. Verdediging: Patrick, Ramon, Janita en Marlissa. De gasten uit Oudega opende het score verloop, gelukkig reageerde KIOS direct door een afstandsschot van Jurgen. In de openingsfase waren beide ploegen nog zoekende dit resulteerde in een 2-2 stand. Hierna nam KIOS het initiatief en leidde het gedurende de 1ste helft steeds het scoren verloop met 2 punten. 4-2, 6-4, 8-6. Zoals zo vaak kon KIOS niet door drukken en het gat vergroten. Waardoor de tegenstander het spreekwoordelijke kielzog bleef. De laatste 10 minuten van de eerste helft speelde KIOS niet goed. Het bal en loop tempo was te langzaam en te veel eerste ballen werden geschoten en niet afgerond. Hierdoor nam Quick’21/V&V het initiatief over, waardoor het rustsignaal klonk bij een tussenstand van 8-9.

De ploegen waren dus gewaagd aan elkaar. KIOS speelde nog lang niet haar beste spel. Het tempo moest omhoog gaan en betere kansen nemen om te winnen van Quick’21/V&V. Dit was dan ook het advies van de gebroeders Lucas.

KIOS kwam sterk uit de kleedkamer, het tempo was meteen hoger en het spel beter. Door doelpunten van Rogier en Ramon ging KIOS er op en er over en had het haar voorsprong weer terug, 11-9. Hierna kwam Henk-mart in het veld voor Patrick voor meer tempo in het vak. De gasten deden iets terug en brachten het verschil weer naar 1, maar KIOS reageerde goed en kwam voor het eerst in de wedstrijd op een verschil van 4 doelpunten. 14-10. Gedurende de 2de helft bleef KIOS het initiatief houden en hield het haar voorsprong. Mede door een zeer sterk spelende Henk-mart. Hij was een ware plaag voor de gasten, pakte veel aanvallende en verdedigende rebounds. Jammer genoeg kon KIOS de wedstrijd nog niet definitief op slot gooien en bleef het spannend tot het einde. Maar KIOS speelde het goed uit wat resulteerde in een 21-18 eindstand. Met dit mooie resultaat is KIOS na 8 wedstrijden Herfstkampioen.

De selectie van KIOS gaat nu de zaal in. Eerst een week rust en daarna volgt de voorbereiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.