KIOS(R) zakt door het ijs

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van KIOS haar laatste wedstrijd van dit kalender jaar. Hiervoor werd afgereisd naar Ureterp. De tegenstander voor deze avond is Oerterp/VKC, zij stonden voorafgaand aan dit duel nog puntloos onderaan en de Ensing equipe is nog ongeslagen. Op papier is KIOS de welbekende favoriet. Helemaal na de top prestatie van vorige week, waarbij het 42 maal scoorde. Maar succes uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

KIOS begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Aanval: Jurgen, Rogier, Iris en Daniek. Verdediging: Ramon, Henk-mart, Janita en Marlissa. KIOS begon scherp aan de wedstrijd, scoorde vrij makkelijk. Tevens had het veel verdedigende rebounds, waardoor Oerterp veel één schots aanvallen had. Hierdoor werd de stand 0-5. Hierna kwam Oerterp beter in de wedstrijd en gingen kun kansen beter afronden. Waardoor het gat 3 maal naar 4 doelpunten ging. 1-5,2-6,3-7. Oerterp drukte door, dit kwam mede doordat KIOS te weinig druk gaf. Het gat ging naar 2 doelpunten, 5-7 en 6-8. KIOS speelde erg onrustig, schoot veel eerste ballen en liet Oerterp terug in de wedstrijd komen. Hierdoor kwam het net voor de rust gelijk. 9-9. De laatste paar minuten van de eerste helft waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd en bleef de stand gelijk. De ploegen gingen de rust in bij een stand van 13-13.
KIOS moest de aanvallen beter gaan opzetten, rustiger spelen en wachten tot de beste kans. Tevens moest het verdedigend ook een tandje er bij. Het was nu wel duidelijk dat dit geen makkelijk wedstrijd zou worden voor KIOS.

Helaas begon Oerterp zeer scherp aan de 2de helft en kon een gat van 2 maken, 16-14. Dit gat bleef gedurende de eerste paar minuten van de 2de helft. 17-15, 18-16. Er moest iets gebeuren bij KIOS. Daarom wisselde Christian Lucas, Martijn Ziel voor Jurgen Lucas. Die vervolgens weer werd terug gewisseld voor Henk-mart. Helaas liep het niet meteen goed in beide vakken en bleef Oerterp scherp schieten. Waardoor het gat zelfs naar 4 doelpunten ging. 20-16, 21-17. Maar KIOS gaf natuurlijk niet op. Er was nog voldoende tijd om de wedstrijd weer te kantelen. Eerst werd het gat verkleind naar 2 doelpunten. 21-19. Dit gat bleef een lange tijd op het scorebord staan. Met nog 10 minuten op de klok stond het 25-23. KIOS bleef aandringen en niet veel later maakte Iris de aansluitingstreffer. De aanval daarna speelde KIOS weer prima en leek het de gelijkmaker te maken. Helaas zag de arbiter in dienst, Dhr. Bert Blauw niet dat de korf was geraakt en ging de schot klok af. Een zeer belangrijk moment in de wedstrijd, want daarna viel hij wel aan de andere kant en was het verschil weer 2 doelpunten. Hierna kwam KIOS weer op 1 punt maar was het niet bij machte op de stand gelijk te trekken. Oerterp bleef zeer scherp schieten en bracht het verschil weer naar 2 en uiteindelijk zelfs naar 4 doelpunten. De wedstrijd eindigde bij een stand van 30-26.

Door dit verlies is KIOS geen koploper meer in de eerste klasse. het staat nu 1 punt achter buurtgenoot ZKC’19. Wellicht een goede wake-up call voor de Spekbraanders. De volgende competitie wedstrijd is op 11 januari om 17:30 tegen Udiros in Ruinerwold.
Doelpuntenmakers: Ramon 6 maal, Jurgen en Iris 5 maal, Henk-mart 3 maal, Rogier, Janita en Daniek 2 maal, Marlissa 1 maal.