KPN Pffffff

Je moet tegenwoordig ook al alert zijn als je iemand van KPN aan de lijn krijgt zo weet ik inmiddels uit eigen ervaring. Wat is het geval. Enige tijd geleden belde een medewerker van dit telecombedrijf. Hij wilde me als klant extra diensten van KPN aanbieden. Namelijk een software online pakket bestaande uit een Internet veiligheidspakket en een Back-up Online pakket. Dit pakket had iedereen met een PC en Internet beslist nodig. Daarover had ik zo mijn bedenkingen. Afijn, stuur vrijblijvend maar wat digitale informatie op zo liet ik weten. En zo geschiedde. Na het bestuderen van de digitale folder een dag later, was de conclusie snel getrokken hier kon ik best zonder.

Wat schetst de verbazing toen er enige tijd later weer enige mails volgden waaruit bleek dat beide pakketten waren besteld. Na het nodige heen en weer getelefoneer met KPN, compleet met lange wachttijden, doorverbinden met medewerkers die blijkbaar van elkaar niet weten wat ze doen, en diensten aanbieden die ze zelf niet kennen kreeg ik eindelijk iemand aan de lijn. ‘Nee, meneer ik kan zo niet zien of uw iets besteld heeft’. Ik zal uw even doorverbinden met… Ach laat ook maar dacht ik nog. Als niemand een bestelling of kenmerk kon vinden, dan zou er allicht ook niets besteld zijn. Ik wist het immers ook wel zeker. Ik had namelijk ook niets besteld, of opdracht daar toe gegeven. Druk gemaakt voor niet dus! Toch niet helemaal!

Weer twee maanden later volgt er een factuur dat er binnenkort maandelijks een bedrag van iets meer dan € 15 per maand zal worden afgeschreven van de bankrekening. Weer gebeld met KPN. ‘We zullen uw bestelling ongedaan maken’. Maar ik heb niets besteld. Heb nergens voor getekend of zo. De medewerker van de klantendienst excuseerde zich vele malen, alsof hij er persoonlijk voor verantwoordelijk was. ‘We zullen het ongedaan maken. Sorry het was niet onze bedoeling’. Op zo’n vriendelijke medewerker kon je ook niet boos worden. Opgelucht dacht ik dat ik er vanaf was. Ik had het mis. Enige tijd later volgde een betalingsherinnering. Wellicht dacht ik dat het ongedaan maken en de betalingsherinnering elkaar gekruist hadden. Dus liet ik het voor wat het was.

Enkele weken later volgde wederom een nieuwe herinnering. Dus toch maar weer eens gebeld met KPN. Nadat ik me door een hele keuze menu heen geworsteld had bleek deze afdeling van KPN in tegenstelling tot andere diensten tot slecht 18.00 uur bereikbaar. Geef niet, eigen schuld had ik maar eerder moeten bellen. De andere dag maar weer eens gebeld. Het zelfde ritueel herhaalde zich. Na slechts vijf minuten in de wacht had ik al een medewerker aan de lijn. Heeft u even een momentje zei de vriendelijk medewerker nadat ik mijn verhaal had gedaan. Natuurlijk, ik beschik over een zee van tijd! Na luttele minuten wist ze het. Ze hadden niet het complete bedrag gecrediteerd, maar slechts een deel daarvan. O, is het dat. Ik vroeg nog of dit misschien de ‘nieuwe werkwijze’ was van KPN. Maar dat bleek niet het geval. Ben dan ook benieuwd of het probleem nu echt is opgelost. De medewerker meende van wel. We wachten het opnieuw gewoon af. Het vertrouwen in KPN is inmiddels wel een stuk minder geworden.

De Beesmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.