Kreuze en Lotterman samen verder onder naam Techniek Centrum Noord

Vanaf 1 juli 2023 gaan Kreuze techniek en Mechanisatiebedrijf Lotterman samen verder onder de naam Techniek Centrum Noord in de voormalige werkplaats van Loonbedrijf Vos in Ruinerwold. Een kans die de mannen met beide handen aangrijpen. Na meerdere gesprekken rond de keukentafel kwamen Lindro Kreuze en Sander Lotterman tot de conclusie dat een samenwerking tussen beide bedrijven hun ambities waar kan maken.

Lindro Kreuze is onder de naam Kreuze Techniek al enige jaren als zelfstandige aan het werk in de techniek op het gebied van landbouw, grondverzet en maritiem service. Waar een ander ophoudt, zie ik de uitdaging, aldus Lindro. Ik heb altijd al de ambitie gehad om een grotere onderneming te starten in de techniek. Met Sander samen kunnen we bouwen aan een toekomst gericht bedrijf.
Sander Lotterman is al sinds 2009 mede-eigenaar van LMB Lotterman, waar hij de vijfde generatie is binnen dit bedrijf. De van oudsher smederij op de hoek in Oosteinde, Ruinerwold. Welke in de loop der jaren is uitgegroeid tot mechanisatiebedrijf met merken als Schäffer en Fendt. Uitbreiden van de werkplaats was door ruimtegebrek hier eigenlijk geen optie. Dat de mogelijkheid kwam om in de oude werkplaats van Vos aan het werk te gaan was een enorme kans aldus Sander. Door de samenwerking met Lindro aan te gaan kunnen we onze krachten bundelen en een breed aspect van de technische markt aanpakken. De technische kennis van Lindro is groot en ik ben blij dat we deze stap samen gaan maken.

Techniek Centrum Noord gaat een samensmelting zijn van beide bedrijven. Zowel gericht op landbouwmechanisatie als op grondverzet en maritiem service. Het technische vak is breed en we staan overal voor open. De toekomst zal uitwijzen welke takken we blijven aanboren. Voor het toekomstperspectief van de landbouw is het bedrijf dan ook niet bang. De krimp in de landbouw zal doorzetten, maar aan technische handen is een groot tekort. Zolang wij niet bang zijn om deze vuil te maken is er voor ons nog werk genoeg.
Per 1 juli is Techniek Centrum Noord geopend aan de Wolddijk 7 te Ruinerwold welke tegenwoordig in handen is van Agro Giethoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.