Kunstgras en duurzaamheid

Kunstgras is een slimme investering als je niet enkel je ogen de kost wilt geven tijdens de bloeiperiode in de zomer en lente. Het is ook een waardevol alternatief voor echt gras omdat er heel wat lange termijn voordelen aan verbonden zijn.

Wil je meer weten over kunstgras, waarom het precies zo duurzaam is en wat je ervan kunt verwachten? Hieronder gaan we wat dieper in op dit soort gras en de voordelen ervan.

De vele voordelen van kunstgras op het vlak van duurzaamheid

Kunstgras kopen is een kunstmatig alternatief voor echt gras dat uit polyethyleen, polypropyleen of polyamide bestaat. De basis wordt gevormd door korrels uit een van deze kunststoffen de vorm te geven van lange grassprieten, waardoor ze eruitzien als een echt gazon.

Naast het feit dat dit gras mooi en levensecht oogt, is het ook een slimme investering voor wie duurzamer wil wonen en leven:

1. Geen onderhoud nodig 

Tijd is geld, dat weten we allemaal. Op dat vlak is kunstgras alvast een goede investering. Als je minder tijd verliest aan het onderhoud van je gazon omdat het er geen nodig heeft, is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Kunstgras is volledig onderhoudsvrij, terwijl je toch altijd geniet van een groen stukje gras.

2. Geen bemesting nodig 

Daarbij heeft kunstgras geen meststof nodig om er gezond en sterk uit te zien. Dit in tegenstelling tot echt gras, dat vaak het slachtoffer is van mollen, insecten, rottende bladeren en nog veel meer vervelende obstakels die niet enkel het uitzicht, maar ook de gezondheid van je gazon negatief beïnvloeden.

Meststof produceren kost daarbovenop heel wat geld en energie en het brengt het een hoge uitstoot van gevaarlijke gassen met zich mee. Als je dat alvast kunt vermijden, help je het milieu zeker een handje.

3. Je hoeft kunstgras niet te besproeien

Ten slotte heeft kunstgras geen water nodig, aangezien het niet echt leeft. Een gewoon gazon tijdens de lente of zomer besproeien vraagt niet alleen tijd, maar kost ook nog eens heel wat geld. Hoewel het resultaat daarvan natuurlijk wel een mooie, bloeiende tuin is, voelt al dat sproeien toch een beetje als waterverspilling.

Dit probleem kan je alvast vermijden door te kiezen voor kunstgras, dat zelfs als het langdurig heel droog is toch prachtig groen blijft. Zeker als je kiest voor kunstgras dat erg realistisch oogt, is dat een voordeel.

Kies voor kunstgras, voor jezelf en het milieu

Duurzaamheid is erg belangrijk tegenwoordig en producten als kunstgras maken het voor gewone mensen zo veel gemakkelijker om bij te dragen aan een betere toekomst. Hoewel een echt stukje gras natuurlijk een uniek effect teweegbrengt in je tuin, is kunstgras in elk geval een goed alternatief voor zij die minder tijd hebben en daarbij het milieu een handje willen helpen.