Laatste seizoen Spijkerman bij Ruinerwold

Trainer Henri Spijkerman zal 3e klasser Ruinerwold aan het eind van het seizoen verlaten. “Na 3 seizoenen bij de eerste selectie is het goed om de club te verlaten en een nieuwe stap te zetten. Zowel voor mezelf als ook voor de spelersgroep is het goed dat er een nieuwe trainer komt. Ik denk ook dat we tevreden terug kunnen kijken”, aldus Spijkerman.

In zijn eerste seizoen werd lang bovenin meegestreden in de 2e klasse met een mooie 5e plek als eindresultaat. In het volgende seizoen lag het volledig anders en kon via de nacompetitie degradatie niet meer voorkomen worden. Dit seizoen zijn de resultaten nog wisselvallig en zijn de teams sterk aan elkaar gewaagd. “Na het eerste seizoen hebben wij de spelersgroep niet bij elkaar kunnen houden en daarin merk je op dit niveau de kwetsbaarheid bij een dorpsclub. Ik moet de jongens een groot compliment geven voor het vorige seizoen, waarin ze toch door teamgeest een heel eind zijn gekomen. Helaas net niet genoeg.“

Voor Spijkerman was dit zijn eerste klus als hoofdtrainer bij de club waar hij jarenlang een bepalende speler in de 1e selectie is geweest en ook vele jaren als jeugd en seniorentrainer actief was. ”Het is goed om uit mijn eigen omgeving te gaan en elders aan de slag te gaan als trainer. Het lijkt van buitenaf dat het makkelijk is om binnen je eigen omgeving aan de slag te zijn, maar voor een voetbaltrainer ligt die opgave toch wat lastiger. De meeste spelers kennen je en andersom geldt dat net zo, terwijl je toch ook boven de groep wilt blijven staan.” Ondanks nieuwe aanwas vanuit de jeugd lijkt het hem een goed moment voor een nieuwe stap in zijn trainerscarrière. Ruinerwold en de bevlogen Spijkerman zullen er alles aan doen een aantal plaatsen te stijgen en het seizoen als een goede 3e klasser af te sluiten. Spijkerman zelf gaat op zoek naar een mooie club en een nieuwe uitdaging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.