Lachen geblazen bij toneelvoorstelling UDI

Het was afgelopen zaterdag lachen geblazen bij café Centraal in Ruinerwold. Een bomvolle zaal genoot zichtbaar van het blijspel ‘Wat ’n smiesterd’ opgevoerd door toneelvereniging UDI. Het stuk is geschreven door Bernd Gombold en vertaald door Ben ten Velde.

Toneel leeft in dit dorp. Dat blijkt niet alleen uit de honderden bezoekers, maar ook uit het groeiende aantal spelers bij de toneelvereniging. Edwin Timmerman stond voor het eerst op de planken. Naast hem wisten Wim van Dijk, Aly Schoenmaker, Johan van Dijk, Joyce Koster, Elly Remmelts, Roelinda Remmelts, Bea Hoorn, Menno de Leeuw en Norbert de Leeuw de bezoekers wederom een geslaagde avond te bezorgen.

Het was een hilarische voorstelling met veel komische taferelen. Een aan pillen verslaafde wethouder probeert het zijn gemeenteleden naar de zin te maken. Dat is nogal lastig als een echtpaar steeds komt klagen over geluidsoverlast van hanengekraai, muziekrepetities van de blaaskapel en klokkengebeier. Goede vriend, de gemeentebode, bedenkt allerlei oplossingen. Maar die oplossingen zijn niet zo handig.

De regie lag in handen van Geesje Stapel. Janny Timmerman was souffleur. De grime werd verzorgd door Diana Timmermans en Janine van der Linde. Heeft u het blijspel nog niet gezien, dan bent u op zaterdag 2 maart van harte welkom in Dorpshuis De Barg’n in Berghuizen. Daar wordt het stuk nogmaals ten gehore gebracht. De voorstelling begint om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, De prijs bedraagt €2,00 voor donateurs en €5,00 voor niet donateurs. Ook zijn er weer leuke prijzen te winnen tijdens de welbekend verloting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.