Leerlingen renden voor Gi-Ga Groen en gezond schoolplein

Vrijdag 14 oktober renden leerlingen van CBS De Arendsvleugel uit Ruinerwold de longen uit hun lijf tijdens een Gi-Ga-Groene sponsorloop. Het doel was om geld op te halen voor een groen en gezond schoolplein. Met de sponsorloop sloot de school de Kinderboekenweek heel toepasselijk Gi-Ga-Groen en sportief af.

Een betrokken projectgroep, bestaande uit ouders en leerkrachten, is al een tijdje bezig met de plannen voor een groen en gezond schoolplein. “Het lijkt ons fantastisch om het schoolplein om te kunnen toveren tot een groene, schaduwrijke en uitdagende omgeving om te spelen, te leren en te bewegen. Een klimaatbestendig plein dat ook uitnodigt tot buitenlessen en dat bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van de kinderen”, aldus directeur Jaap Veltman. Daarnaast is het is een visitekaartje voor de school en is het goed voor de leefbaarheid in het dorp. Inmiddels ligt er een mooi ontwerp voor het nieuwe schoolplein.

Kinderen lieten zich door familie, vrienden en kennissen per gelopen rondje of voor een vast bedrag sponsoren. Naast inkomsten uit de sponsorloop en andere activiteiten, is de projectgroep druk bezig om subsidies aan te schrijven om zo de financiering rond te krijgen om de plannen te realiseren. Meer weten over de plannen? Neem dan contact op via schoolpleinarendsvleugel@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.