Legpuzzelstrijd in de Buddingehof

Dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold is op 1 maart het strijdtoneel van een legpuzzelwedstrijd. Deze wordt georganiseerd door Erik Kuijer van BEE Sports. Best opmerkelijk, want Kuijer is ultraloper en wielrenner, zijn bedrijf organiseert hardloopevenementen, maar zit nu ook in de puzzels.

Teams die bestaan uit maximaal vier personen moeten zo snel mogelijk een legpuzzel maken van 1.000 stukjes. Het gaat om een puzzel met een karakteristieke tekening van Jan van Haasteren, waarbij ieder team dezelfde puzzel voorgeschoteld krijgt. Tot op heden hebben zich vijftien teams aangemeld, maar er is plek voor een aantal meer.

Voldoende ruimte
De zaal van het dorpshuis heeft wat dat betreft voldoende ruimte voor een dubbel aantal. Ieder team krijgt 3,5 uur de tijd om de puzzel te leggen, maar menig team zal het waarschijnlijk wel sneller doen, zo bleek vorig jaar tijdens een wedstrijd in dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen. Dat was toen tevens een voorronde voor het Nederlands kampioenschap. De wedstrijd in Ruinerwold begint op deze dag om 16.00 uur.

Eén gedachte over “Legpuzzelstrijd in de Buddingehof

 • 25 februari 2020 om 11:08
  Permalink

  Er zijn 23 teams aangemeld.
  Aanmelden kan helaas niet meer, we moeten twee weken ervoor de puzzels bestellen.

  Kom dan gezellig kijken.

  Erik Kuijer

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.