Lezing Andre Gebben

Op woensdag 26 juni om 19.30 uur wordt de grote jaarlijkse vrijwilligersavond gehouden in dorpshuis Buddingehof. Deze avond worden ongeveer 100 vrijwilligers verwacht die de actief zijn tijdens de 27ste Oldtimerdag Ruinerwold op zaterdag 17 augustus.

Naast een aantal organisatorische zaken om de 1500 deelnemers en 20.000 bezoekers op te vangen, komt de heer A. Gebben van Gebben-racing deze gezellige avond luister bijzetten zonder daarbij de gezelligheid niet te vergeten.

Andre Gebben was eigenaar van motorzaak Gebben Staphorst gestart door vader Henk Gebben, welke in 1990 werd verkocht en na enige tijd weer opgestart op de huidige locatie in Rogat. Zoon Emile Gebben heeft de leiding over dit bedrijf waar Yamaha en Honda crossmotoren een belangrijk aandeel hebben.
In de motorcrosswereld is de André Gebben een begrip. Hij werd maar liefst 19 keer Nederlands kampioen en 1 keer officieus wereldrecordhouder 125 cc in Elvington England. Officieus omdat niet aan alle voorwaarden om officieel wereldkampioen te worden werd voldaan. Een tweede poging liep niet zoals gewenst. Naast de nodige anekdotes zal Andre Gebben zeker een motor tonen die hij ontwierp “de Gebben Kreidler’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.