Loof beslist spannend duel in Rutten

Ondanks harde wind en regen werd er zondag gewoon gevoetbald. RKO, de ploeg met de meeste tegendoelpunten in 4A, was de tegenstander. Na een vertraagde busrit kwam Ruinerwold keurig om 13.15 uur op het authentieke sportpark in Rutten aan. Gelukkig bood de harmonicabus van Huisman genoeg lengte om alvast een warming-up te doen, waardoor iedereen om 14.00 uur scherp aan de aftrap stond.

Ruinerwold begon prima aan het duel en kwam na 17 minuten spelen terecht op voorsprong. Een voorzet van Jansen werd niet goed verwerkt door doelman Van der Wal en De Boer was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken. Na de openingstreffer hing de 0-2 in de lucht en het leek een kwestie van tijd tot de marge werd vergroot. Grensrechter Alex van der Sterre verzekerde linksback Jesper De Wit dan ook: ‘Dit wordt wel 5-0 ofzo’.

Prima, een uur later stond het 2-1 voor RKO. Het spel van Ruinerwold was bij tijd en wijlen net zo beroerd als de voorspellende gaven van Alex en de Ruinerwoldse toeschouwers hadden het zwaar. Godzijdank was daar Kevin Loof die zich aan de malaise onttrok. Ruim 10 minuten voor tijd schoot hij de 2-2 binnen na een knappe actie en Ruinerwold voelde dat een overwinning weer tot de mogelijkheden behoorde. De Vries had het duel vlak voor tijd kunnen beslissen in het voordeel van RKO, maar Brand en Knol (Superman duik) voorkwamen dat.

In de allerlaatste seconden trok Loof nog een keer ten strijde. Vanaf rechts dribbelde hij naar binnen, keek even naar de keeper en schoot vervolgens tegendraads binnen: 2-3. Loof het goudhaantje en RKO met lege handen.

Zondag speelt Ruinerwold de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen Havelte. Dit is ook direct de laatste wedstrijd voor Bennie Vissers als hoofdtrainer van Ruinerwold. Tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.