Lopen voor Sjonnie Marathonproject

Van dichtbij heb ik meegemaakt dat iemand die mij zeer dierbaar was, is overleden aan de gevolgen van kanker. Tijdens de periode van ziekte en behandeling heb ik gemerkt dat de artsen en de verpleegkundigen van het ziekenhuis Meppel, afdeling B6 (de afdeling waar o.a. kankerpatiënten worden behandeld) met veel liefde, inzet en betrokkenheid voor hun werk en patiënten doen wat ze kunnen. Ik heb daar veel respect gekregen voor de patiënten en het verpleegkundig personeel. Vaak moeten ook zij machteloos toezien hoe (jonge) mensen sterven aan deze ziekte.

Dit heeft mij op het idee gebracht geld in te zamelen door middel van het organiseren van een sponsorloop en zo voor de afdeling B6 wellicht wat te kunnen betekenen. Aan patiënten en het verpleegkundig personeel is gevraagd waar eventueel behoefte aan is. Daar is het volgende uitgekomen:
Er is behoefte aan het ombouwen van een tweepersoonskamer tot een “huiskamer” voor patiënten die niet thuis kunnen of willen sterven, waarbij ook de familie eventueel kan blijven slapen met goede bedden, goede stoelen voor de patiënt en de familie, kleurtjes op de muren, flatscreen tv, dvd met een voorraad films, mooie lamp, magnetron, huiselijke bank, gordijnen, (gevulde) koelkast e.d.

Op 30 september 2012 loop ik de marathon in Zwolle. Toen ik binnen de loopgroep in Ruinerwold vertelde wat mijn plan was, kreeg ik zoveel positieve reacties en er wilden direct heel veel mensen meelopen voor het goede doel. Op dit moment zijn er zo’n 30 mensen die zich al hebben opgegeven om zich ook sterk te maken voor dit goede doel

Groeten Natascha.

Eventuele bijdrage kan worden gestort op het volgende banknummer:

  • 880.28.74.255 SNS-bank
  • NJ Koestal
  • Inzake marathonproject

3 gedachten over “Lopen voor Sjonnie Marathonproject

  • 6 juli 2012 om 20:26
    Permalink

    Wat is het verschil dan tussen een kamer in het ziekenhuis,of een kamer in het Hospice.

    Beantwoorden
    • 8 juli 2012 om 13:02
      Permalink

      Een hospice is een instelling met een huiselijke sfeer die zich in de terminale zorg heeft gespecialiseerd. De nadruk ligt hier op verzorgen in huiselijke sfeer.

      Een ziekenhuis is niet direct gespecialiseerd in terminale zorg, maar is veel algemener en is gericht op professionele gezondheidszorg en het verzorgen van zieken.
      De kamers zijn over het algemeen een beetje kil en gericht op dienstverlening. De kamer wordt op geen enkele manier als “huiselijk” ervaren. Er zijn patiënten die niet meer naar huis of naar een hospice willen of kunnen, maar wel met familie om hun heen willen sterven in het ziekenhuis.

      Beantwoorden
  • 9 juli 2012 om 10:48
    Permalink

    Ik vraag mij af of je wel eens in een Hospice bent geweest.
    Want daar praten ze over Palliatieve zorg.
    Zo niet;ga dan eens in Hoogeveen kijken
    Daar wordt iedere week een vers bosje bloemen op tafel gezet en er is ook een koelkast tv en de huiselijke sfeer daar is niets mis mee,je mag al je spullen uit huis meenemen om op te hangen,er is zelfs nog een logeerkamer voor extra fam.om te blijven slapen.Zelfs nog een kamer om te werken met de pc.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.