Lvv Friesland wint de wedstrijd van Ruinerwold

In de laatste fase van de reguliere competitie een wedstrijd waar veel op het spel stond. Het was de thuisploeg die uiterst voortvarend aan de wedstrijd begon. Het creëerde kans op kans maar was vooralsnog slordig in de afwerking. Ruinerwold stelde er weinig tegenover: er waren kleine kansjes voor Marcus Koetsier in de 7e min. en voor Kevin van Dijk in de 20 min. Friesland had op dat moment al een aantal fraaie kansen om zeep geholpen. In de 22e min. kwam de thuisploeg op voorsprong na een goede aanval over links werd de bal goed diagonaal binnen geschoten. Via Jeroen van der Berg had Ruinerwold op gelijke hoogte kunnen komen maar dan een hoekschop leverde het niet op. In de 34e min. kwam Friesland op een 2 – 0 voorsprong nadat eerst de paal onder vuur was genomen. En een minuut later was het opnieuw de paal die redding bracht voor Ruinerwold. Zelf kwam de ploeg niet verder dan een hoekschop van Erik Telkamp die naast het doel verdween een schotje van Kevin van Dijk dat ook niets opleverde.
Na rust bleef de het wedstrijdbeeld hetzelfde: Friesland bleef de bovenliggende partij en omdat men hardnekkig op de paal bleef mikken bleef het 2 – 0 voor de thuisploeg.
Ruinerwold probeerde er nog wel iets van te maken maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet.
Door deze nederlaag moet Ruinerwold nog volop aan de bak om degradatie te ontlopen.
Volgende week is er een beker- en inhaalprogramma en wacht op zondag 4 mei de thuiswedstrijd tegen HODO en een week later de uitwedstrijd tegen ONB in Drachten.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Mathieu Keizer,
Verdediging: René van Oost, Wietse Wagenaar, Mark Brinkman (72e min. Christian de Bruin) en Nick Bos (62e min. Kevin Loof)
Middenveld: Ewout Kleene, Mark de Leeuw, Kevin van Dijk en Erik Telkamp
Aanval: Marcus Koetsier en Jeroen van de Berg (46e min. Paul Smid).