Mantelzorger? Dat verdient een bloemetje!

Dinsdag 11 november is het mantelzorgdag in De Wolden. Op deze dag zet De Wolden de mantelzorgers in het zonnetje. De gemeente roept hierbij de hulp in van inwoners. Wethouder Mirjam Pauwels, van Samenleving vertelt: “Vaak zien mantelzorgers het als vanzelfsprekend om iemand uit zijn of haar omgeving te helpen op wat voor manier dan ook. Als gemeente willen we extra waardering tonen voor deze groep mensen. Hun belangenloze inzet is van onschatbare waarde.”

Samen met Steunpunt Mantelzorg en Contactpunt Mantelzorg De Wolden heeft de gemeente elk jaar een actie om een boeket bloemen te bezorgen bij mantelzorgers uit De Wolden. Ook ontvangen ze een informatiepakket over de mogelijkheden voor ondersteuning voor mantelzorgers. Jonge mantelzorgers tot en met 21 jaar ontvangen een bioscoopbon. Pauwels vervolgt: “We willen zoveel mogelijk mantelzorgers bereiken. Daarom vragen we inwoners om mantelzorgers op te geven, maar ook mantelzorgers om zichzelf op te geven.”

Geef een mantelzorger op voor een bloemetje!
Een bloemetje ontvangen, of een bioscoopbon? Wie wil kan zichzelf opgeven, zijn of haar mantelzorger of iemand anders die mantelzorg verleent. Dit kan door te bellen met Steunpunt Mantelzorg, T. 0528-378 686 tussen 09.00 en 12.00 uur. Of stuur een e-mail naar gerriederoo@welzijndewolden.nl. Aanmelden kan tot en met maandag 3 november.

Workshops tijdens de mantelzorgdag
Naast het bloemetje of de bioscoopbon organiseert Contactpunt Mantelzorg De Wolden op dinsdag 11 november een ontspannen middag voor mantelzorgers uit De Wolden. Mantelzorgers kunnen kiezen uit verschillende workshops zoals Ontspanning en Beauty, bloemschikken, een levensboek maken, hapjes maken, potten bakken of papier marmeren. Het programma is van 12.00 tot 15.30 uur in De Havezate, Dorpsstraat 78 in de Wijk.

Aanmelden voor de workshop
Mantelzorgers die mee willen doen met een van de workshops tijdens de mantelzorgdag kunnen zich aanmelden door de (eerste en tweede) voorkeur voor een workshop te mailen naar helenatelgenhof@welzijndewolden.nl of via T. (0528) 378 686. Aanmelden voor de workshops kan tot en met maandag 3 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.