Marijke Meijer finaliste Miss Teen Drenthe

Marijke MeijerLeuk om een mee te maken. Dat was de insteek van Marijke Meijer (15) uit Oosteinde voor deelname aan ‘Miss Teen of Drenthe 2016’. Haar moeder Yvonne Mulder had haar een foto gestuurd waarin meiden werden opgeroepen zich op te geven. Waarop Marijke zich aanmeldde.Daarom werd ze uitgenodigd om mee te doen op 23 januari in Rolde. Tot haar eigen verbazing behaalde ze daarmee tot het groepje finalisten dat verder gaat strijden om de titel.
In totaal zeventig meiden in de leeftijd van 15 tot 19 hadden zich hiervoor aangemeld. Zij moesten allen voor een jury verschijnen die de deelnemers beoordeelde. Tevoren kregen de dames een soort Mental Coaching en bootcamp. Marijke: ‘Dit had betrekking hoe je jezelf moet presenteren als je op het podium staat’.

Tijdens het optreden op de catwalk werd er door de jury vooral gelet werd op presentatie en uitstraling. ‘Was wel een klein beetje zenuwachtig. Er deden zoveel mooie meiden mee. Maar achteraf was dat helemaal niet nodig. Ze waren allemaal heel aardig en vriendelijk’.

Op 27 februari staat er nog een catwalktraining en een fotoshoot gepland. De overgebleven veertien dames strijden op 12 maart om de titel ‘Miss Teen of Drenthe 2016’ die recht geeft op de finale om de felbegeerde titel ‘Miss Teen of the Netherlands’.

De missen maken allemaal promotie via hun social media en de lokale media. Deze voting telt voor 20% mee in het eindoordeel tijdens de finale waarbij het gaat om de positie van de missen. Wie Marijke wil steunen kan stemmen op de ‘Poll Drenthe Marijke’ te sms’en naar 3010. De scholier die momenteel in Havo 4 zit van Stad en Esch Lyceum gaat hierna een vervolgopleiding doen aan de Pabo. Echte ambities om later als een bekend model op de catwalk te paraderen zijn er niet. Toch heeft ze er geen probleem mee om in de schijnwerpers te staan en stiekem hoopt ze op een beetje meer. ‘Af en toe doe ik wel eens wat modellenwerk, maar dat is eigenlijk gewoon voor de lol’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.