Marsmannetje op de fiets

Bijeenkomst Vrouwen van Nu afdeling Ruinerwold op 5 maart 2020.
Nadat de geplande spreker van deze avond, Huite Zonderland (inderdaad, vader van.) wegens een onfortuinlijk ongeluk moest afzeggen moest er snel gehandeld worden. Gelukkig voor ons kon en wilde Gerda Marsman de avond voor ons verzorgen.

Gerda heeft vanavond haar fiets meegenomen. Want zo simpel is het volgens haar, ze fietst, ze kletst en ze maakt foto’s. En dat wil ze graag met ons delen. Haar fiets is een herenfiets want die is net iets steviger en geeft haar een veiliger gevoel als ze alleen in haar tentje slaapt. Maar liefst 27 versnellingen heeft de fiets. Haar hoogst gemeten snelheid was 73 km per uur!
Gerda gebruikt geen navigatie, alleen een kompas en een kilometer teller. Maar in haar voortas zit wel altijd een kaart. En haar fotocamera.

Links voor hangt haar tas met fietskleding en rechts voor een tas met een net pak! Achterop de tent en in de zijtassen alles voor het slapen en het eten onderweg. Klein en licht van gewicht.
Gerda heeft al heel veel fietsreizen gemaakt, ze begon er als tiener al mee, maar vanavond neemt ze ons mee op haar reis door Australië, een reis van een jaar.
Haar reis begint in Sydney, één van de bekendste steden van Australië. Even een paar dagen acclimatiseren en dan op de fiets het binnenland in. Slapen in de vrije natuur, in een tentje, koken voor jezelf en genieten van de natuur. Onderweg een maand werken in een kangoeroe opvang. Aangereden, gewonde dieren herstellen hier. Maar dan wil Gerda weer fietsen! Ze doorkruist bijna geheel Australië. Prachtige foto’s van vogels, koala’s. Ook gaat ze naar Ayers Rock, naar de heilige rots Uluru. Oei, even niet aan gedacht dat je daar in de buurt niet mag kamperen, wat nu?
Geen nood, ze mag een stuk mee met een auto is kan dan haar route weer vervolgen. In het noorden bezoekt ze een rodeo. Ze bezoekt Gorges en ziet de bijzondere flessenboom. 6000 km is er dan al gefietst! Aan de kust ontmoet ze dolfijnen maar ook haaien!

Ze werkt een tijdje als kok op een grote farm tijdens het schapen scheren seizoen. Een uitstapje in de woestijn (Simpson Dessert) loopt bijna verkeerd af door een onverwachte regen- en onweersbui! Ook redt Gerda nog een babykangoeroe nadat de moeder is overleden. Ze brengt het naar een opvang en noemt het naar haar vader, Hendrik Jan. Dit is te lastig voor de Australiërs en het wordt Rick! Via Adelaide komt ze aan in Melbourne en daar kan ze, na enig onderhandelen, een wedstrijd zien op de Australian Open, de dubbel van Venus en Serena Williams!
Gerda sluit haar enthousiaste en inspirerende verhaal af met een foto van een prachtige zonsondergang! Kortom, een zeer geslaagde avond. Benieuwd naar meer van Gerda? Neem een kijkje op haar website “Marsmannetje op de fiets”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.