Maxima opent Nieuw Hondencentrum Ruinerwold

In Ruinerwold wordt op zaterdag 21 april Het Nieuwe Hondencentrum Ruinerwold geopend. Het hondencentrum aan het Oosteinde 46 is eigendom van hondengedragstherapeut Maaike Aanraad. Zij benadrukt dat het geen hondenschool is. Ze houdt zich vooral bezig met honden die druk of angstig zijn of uitvallen naar andere honden. De naam van het nieuwe hondencentrum wordt onthuld door ‘onze Maxima’.

Voor Maaike Aanraad is de opening van haar hondencentrum een droom die uitkomt. “Mijn specialisme is het trainen van honden die geen aansluiting vinden bij de diverse hondenscholen die er al zijn. Ik werk voornamelijk één op één en mijn doel is honden zo ver te krijgen dat ze wel weer in een groep zouden kunnen trainen.” Volgens de eigenaar van het Nieuwe Hondencentrum werken de meeste hondenscholen met lessen in groepsverband. “Maar drukke honden die niet bij de les te krijgen zijn, angstige dieren die alleen maar wegkruipen en honden die agressief zijn, hebben iets anders nodig. En dat bieden we hier”, vertelt Maaike Aanraad.

Maar er is meer dan privé-training. Er worden speelkwartiertjes gehouden zodat honden op een normale manier met elkaar kunnen leren spelen. Er zijn hondenpuzzeluurtjes in de hondenspelotheek, dagbesteding voor honden die bijvoorbeeld niet alleen kunnen zijn terwijl het baasje werkt en Maaike Aanraad geeft ook hondentraining intern omdat dit soms beter is voor hond en baas. Verder verzorgt ze lezingen, cursussen en workshops. “Daarbij gaat het bijvoorbeeld over gedrag van de hond, hondentaal, kinderen en honden, agressie, angst bij de dierenarts, massagetechnieken voor een ontspannen hond en noem maar op”, somt Aanraad op. “Bij ons staat spelen, leren en leren spelen centraal.”

Zaterdag 21 april om 11 uur is de officiële opening. Dan wordt ook de nieuwe naam onthuld. Maaike Aanraad: “En honden zijn natuurlijk, mits sociaal, van harte welkom.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.