Landelijke media aanwezig persconferentie burgemeester

Alle landelijke media waren vanmiddag aanwezig in Zuidwolde bij de persconferentie van burgemeester de Groot. Vanmorgen werd bekend dat in een kelder in een woning aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold een 58 jarige man, en vijf kinderen zijn aangetroffen. De jongste is 18 jaar en de oudste is 25 jaar. De 25 jarige heeft jongen zich zondagavond in verward toestand gemeld bij café de Kastelein in Ruinerwold waarna de politie werd gewaarschuwd.

Die vonden de man en de vijf kinderen. Deze personen woonden al jaren in de kelder. De kinderen in leeftijd tussen de 16 en 25 jaar hadden geen idee dat er ook nog andere mensen bestonden. Waarom het gezin zo lang onder de radar is gebleven is volgens de burgemeester niet bekend. De oudste was zelfs negen jaar niet buiten geweest. Een aantal kinderen stond zelfs niet eens ingeschreven bij de burgerlijke stand. Om hoeveel kinderen het daarbij ging werd niet bekend gemaakt. De 58-jarige man die is aangehouden is niet de vader van de (meerderjarige) kinderen. En hij staat ook niet bekend als de eigenaar van de woning die enigszins stond afgezonderd in het buitengebied van Ruinerwold. Zij huurden de woning van anderen.

De 58 jarige man ligt al een aantal jaren ziek op bed en is nog nooit bij een dokter geweest. De moeder van de kinderen zou een aantal jaren geleden zijn overleden. Al voor ze er kwamen wonen. Er zijn veel speculaties over wat er is gebeurd. Een team van rechercheurs doet onderzoek naar mogelijk strafbare feiten. De politie doet nog steeds onderzoek op de locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.