“Mit menare” in Ruinerwold – Taal-promotieavonden.

Een werkgroep, bestaande uit de taalschulte en de keurnoten van het Huus van de Taol in De Wolden, organiseert de komende tijd zes taal-promotieavonden in de verschillende kernen van de gemeente. De eerste avond wordt gehouden op woensdag 20 november in het dorpshuis Buddingehof te Ruinerwold. Vanaf 19.30 u. is iedereen welkom. Het programma begint om 20.00 uur.

Bij binnenkomst wordt er een oude dorpsfilm van Ruinerwold vertoond. De bekende schrijfster Ria Westerhuis uit De Wijk geeft een uiteenzetting over de schrijvershistorie en gaat uit eigen werk voordragen. Gerdina Bultje uit Echten zal ook een poetische bijdrage leveren.

Reinder Smit uit Ruinerwold komt met een presentatie over een stukje dorpsgeschiedenis. Bovendien kan men proeven van een plaatselijk streekgerecht.
Muziek in de streektaal wordt verzorgd door Willem Fledderus, de winnaar van het Drents liedjesfestival 2013.

Verder is er een korte interactieve quiz van het Huus van de Taol, waar leuke prijsjes mee te verdienen zijn. De presentatie van het programma is in handen van Albert Haar uit Zuidwolde, bekend van onder meer RTV-Drenthe. Bij de inloop, in de pauze en na afloop is er gelegenheid om standjes van diverse culturele en historische verenigingen te bezoeken voor informatie over de mogelijkheden die er in Ruinerwold op dit gebied zijn.

De toegang en koffie of thee bij binnenkomst zijn gratis. De werkgroep gaat er van uit dat er “Mit menare” een gezellige avond van wordt gemaakt.
Na Ruinerwold komen er in de loop van 2014 “Mit menare” streektaalpromotie-avonden in De Wijk, Zuidwolde, Ruinen, Koekange en Alteveer-Kerkenveld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.