Moeizame overwinning voor KIOS(R)

Onder zomerse omstandigheden moest de Ensing equipe aantreden tegen rode lantaarndrager Movado uit Dordrecht. Op papier dus een makkelijke tegenstander voor KIOS. De spekbraanders begonnen de wedstrijd met de volgende opstelling. Aanval: Iris van de belt, Daniek van der Wal, Rogier Nijdam en Jurgen Lucas. Verdedigend: Marlissa Noord, Janita Zantinge, Henk-mart van der wal en Ramon Karsten.

Het duurde even voordat de score werd geopend. KIOS kreeg genoeg goede kansen voor de openingstreffer, toch duurde het 5 minuten voordat het gat in de korf werd gevonden. In de openingsfase was KIOS veel beter dan haar tegenstander. Het spel was beter en KIOS ronde beter af, wat resulteerde in een 5-1 voorsprong. Maar zoals zo vaak kon KIOS niet door drukken. Het spel werd statischer en de tegenstander boog de achterstand om naar een gelijke stand, 8-8. KIOS moest hard blijven werken voor het initiatief in de wedstrijd. Gelukkig gebeurde dit ook en zochten de ploegen de kleedkamer op bij een stand van 14-11.
KIOS was beter dan haar tegenstander, maar moest dit vooral verdedigend uitstralen. Om zo de wedstrijd in het slot te gooien.
Helaas kwamen de gasten goed uit de kleedkamer en kwamen meteen op een gat van 2 punten. KIOS kon gelukkig snel reageren en bracht het verschil weer naar 4 punten, 17-13. Dit gat bleef gedurende de hele 2de helft gelijk, 18-14, 20-16, 22-18. Gedurende deze periode kwam Patrick Roelevink in het veld voor Henk-mart die een rugblessure opliep. KIOS kon de voorsprong maar niet uitbreiden en hield hiermee haar tegenstander in de wedstrijd. Toch bleek dit genoeg en zag de tegenstander dan ook dat er niks meer te halen viel in Ruinerwold en kon KIOS de wedstrijd vrij uit korfballen. Dit resulteerde in een eindstand van 25-19.
Doelpuntenmakers: Rogier 6 maal, Ramon 5 maal, Jurgen 4 maal, Iris, Daniek en Janita 3 maal, Patrick 1 maal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.