Mooie Paasklanken op Blijdenstein

In de kerk van de Hervormde Gemeente Ruinerwold werd de kerkdienst op 1e Paasdag extra opgeluisterd door de muzikale medewerking van een groot Gelegenheidskoor.
Het eigen kerkkoor Con Amore was uitgebreid met leden van het koor Intermezzo. Daarnaast hadden vele zangliefhebbers uit Ruinerwold, maar ook uit de regio, zich aangemeld voor dit bijzondere Paasproject. In de aanloop is er veel en in goede harmonie gerepeteerd onder vakkundige leiding van dirigente Trijnie de Boer-Pekel. Zij loodste de vier stempartijen met doorzetting en enthousiasme door de wat moeilijkere muziekstukken heen.
Tijdens de Paasdienst op 8 april 2012, die werd voorgegaan door ds. R. Kloosterziel, werden passende liederen gezongen soms in wisselzang met de gemeente. Het koor vertolkte o.a. het stemmige ‘Kyrië’ van Gounod, de negro spiritual Steal away en het Nederlandstalige Licht dat terugkomt (met een solo van drie sopranen). Na het bekende en prachtige ‘Halleluia’ van Händel lieten de kerkgangers spontaan een enthousiast applaus horen. Ongebruikelijk in een kerkdienst, maar wel hartverwarmend. Tot slot zong het Gelegenheidskoor vol overgave een Duitstalig lied van Maierhofen: ‘Segen will uns tragen’. En met deze tekst in gedachten kon men met een heel goed gevoel verder de Paasdagen gaan beleven. De kerkgangers lieten bij het naar buiten gaan weten dat ze genoten hadden van deze bijzondere Paasviering. En dat gold zeer zeker ook voor de koorleden zelf.

Zonder de inzet van veel mensen is zo’n project niet mogelijk. Dus een hartelijk dank aan de stuwende krachten achter de schermen, maar zeker ook aan de Kerkeraad, dominee Roel Kloosterziel, kosteres Tetsje Zijlstra, organist Harry Bosma, leden van Con Amore, leden van Intermezzo, alle andere gastzangers/zangeressen, pianist Tieme Slomp, fluitiste Lucia Meyling en ‘last but not least’: Trijnie de Boer-Pekel.
Kerkkoor Con Amore kijkt uit naar een volgend project, want er is niets mooier dan zingend te kunnen meewerken aan: Blij worden op Blijdenstein!

Meer informatie: http://hervormde-gemeente-ruinerwold.protestantsekerk.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.