Nationale pannenkoekdag in Ruinerwold

Groep 8 van CBS de Arendsvleugel en Wethouder Pauwels bakken in ‘t Vonder

Aanstaande vrijdag 27 maart is het nationale pannenkoekdag. De leerlingen van groep 8 van de Arendsvleugel uit Ruinerwold bakken daarom samen met Wethouder Myriam Pauwels van gemeente De Wolden pannenkoeken voor de bewoners van ‘t Vonder en de aanleunwoningen, een paar straten van school.

Samenwerking De Arendsvleugel en de Stouwe
Na het succes van vorig jaar werd al snel duidelijk bij Hermina Hoekstra (coördinator van ‘t Vonder) en Jaap Veltman (directeur CBS de Arendsvleugel) dat de nationale pannenkoekdag een vervolg moest krijgen. Wethouder Myriam Pauwels reageerde enthousiast op het verzoek ook te komen bakken, serveren en mee-eten met de oudere dorpsbewoners in ‘t Vonder.

De planning vrijdag

De jeugd begint ‘s ochtends om 9.00 uur al in ‘t Vonder met de voorbereidingen voor de maaltijd. Vanaf 10.30 beginnen de bakperikelen in de keuken samen met Wethouder Pauwels waarna de ouderen om 12.00 aan tafel gaan. Locatie ‘t Vonder: Molenbergh 1, Ruinerwold

Nationale pannenkoekdag
De nationale pannenkoekdag is dé dag waarop basisschoolleerlingen bakken voor hun oudere dorpsgenoten. Duizenden leerlingen uit de bovenbouw organiseren met behulp van juffen, meesters, vaders en moeders, een pannenkoekfeest voor een oudereninstelling in de buurt. Onder het motto ‘bak mee voor ouderen!’ zetten ze onze opa’s en oma’s zo elk jaar in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken. (voor meer informatie www.pannenkoekdag.nl )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.