Nevobo competitie start voor VCR

Afgelopen zaterdag 23 september is voor VCR de Nevobo competitie weer losgebrand met drie wedstrijden in eigen huis. Om 16:00 uur werd het spits afgebeten door het kersverse Meisjes MC1 team van VCR gesponsord door Mobitrans Personenvervoer B.V. uit Ruinen en hoe. Redelijk eenvoudig werd een andere debutant in de C-klasse, De Schutters uit Bergentheim, met 25-22, 25-10 en 25-20 naar huis gestuurd. Voorwaar een goede start in deze C-klasse waar de volwassen volleybal regels gelden.

Heel anders verging het Meisjes MB1 team van VCR gesponsord door de Speel en IJsboerderij De Drentse Koe uit Ruinerwold! Deze meiden komen dit seizoen voor het eerst uit in de B-klasse en dat konden ze merken. Ze hadden duidelijk moeite met de meer ervaren tegenstander De Zwaluwen uit Gramsbergen. In deze klasse is de balcirculatie sneller, wordt er meer gesmashed en speelt het positiespel een grotere rol. VCR kon goed partij bieden maar helaas geen setpunt pakken. Met 17-25, 18-25 en 17-25 gingen De Zwaluwen met 3 setpunten naar huis.
Om 19:00 uur was het beurt aan de Dames DS1 van VCR gesponsord door Acrium Veiligheid BV en Hoveniersbedrijf Benning Groen, zij moesten ook spelen tegen De Zwaluwen. Al in de eerste set bleek dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren, deze wist VCR naar zich toe te trekken met 31-29 (!) Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden, zo werd op de tribune gefluisterd en dat werd het ook.

De tweede set was ook erg spannend en werd door De Zwaluwen gepakt met 28-26. Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar de derde set werd eigenlijk vrij makkelijk door VCR gewonnen met 25-12 en eigenlijk dachten we dat hiermee de weerstand van De Zwaluwen gebroken was. Niets was minder waar! De Zwaluwen knokten zich terug in de wedstrijd door de vierde set nipt met 25-23 te winnen. Tja, en dan moet in de vijfde set met maar 15 punten te gaan de wedstrijd beslist worden.

De stress neemt toe, elk foutje wordt genadeloos afgestraft en… een balletje kan raar rollen. Uiteindelijk wisten de dames van De Zwaluwen ook deze laatste set te winnen met het minieme verschil van 15 tegen 13 punten. Een prachtige pot volleybal en beide teams hebben gestreden voor wat ze waard zijn, zo mooi kan volleybal zijn, ook als je een keer verliest.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.