Nieuwe voorzitter KIOS

Ruinerwold – Op de algemene ledenvergadering van korfbalvereniging KIOS uit Ruinerwold is maandagavond 25 oktober door het bestuur verantwoording afgelegd over het afgelopen verenigingsjaar. Een bijzonder jaar waarin de gevolgen van de overheidsmaatregelen met betrekking tot de COVID-19 pandemie zijn weerslag hadden.

Vele activiteiten gingen niet door en vanaf eind oktober 2020 tot mei 2021 vond er geen competitie korfbal plaats. Dit na een jaar waarin KIOS in maart 2020 door de corona pandemie ook de viering van haar 100 jarig jubileum geen doorgang kon laten vinden. Inmiddels is gebleken dat ook geen uitgestelde 101-jarig viering kon plaats vinden. Het bestuur heeft daarop in samenspraak met de jubileumcommissie besloten de jubileumviering vooruit te schuiven in de hoop bij het 105-jarig jubileum wel groots te kunnen uitpakken.

In de vergadering werd tevens een presentatie gegeven van het nieuwe KIOS beleidsplan voor de jaren 2022-2027, met onder andere een nieuwe commissie en bestuursstructuur waarmee de invulling aan de uitvoering hiervan vormgegeven gaat worden. Een ander belangrijk moment was de samenstelling van het bestuur. Vier leden van het huidige bestuur stoppen om uiteenlopende redenen. Ronald Wagter heeft na 4 jaar zijn rol als voorzitter overgedragen aan Corné den Hollander, speler van KIOS 3 en ouder van één van onze jeugdleden. Bij de presentatie van het beleidsplan gaf hij aan zin te hebben in zijn nieuwe rol en daarbij leiding geven aan de uitvoering van het vastgestelde beleidsplan. Voor Roel Jalvingh was na 14 jaar invulling van het penningmeesterschap een moment aangekomen om bij een geschikte kandidaat deze rol over te dragen. Het bestuur van KIOS is in de persoon van Henri Maat naar hun mening daarin geslaagd. Henri is via zijn dochter bij de vereniging betrokken geraakt en heeft reeds een aantal maanden met het bestuur meegedraaid en is daar erg enthousiast van geworden. Voor de invulling van de vacatures voor de eveneens afscheidnemende bestuursleden Leanne van Dijk en Ilona van der Tang voert het bestuur momenteel gesprekken met kandidaten. De leden gaven in ieder geval het vertrouwen aan het bestuur om deze personen te benoemen zodra de beoogde deskundige en ambitieuze kandidaat beschikbaar is. De bestuursleden werden uiteraard bedankt met een bloemetje en een blijvende herinnering en uiteraard een daverend applaus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.