Nieuwjaarsvisite Kringloopwinkel De Wolden

Eigen verslag nieuwjaarsvisite kringloopwinkel

BERGHUIZEN – Het was gezellig druk, vrijdagavond 6 januari in dorpshuis De Barg’n in Berghuizen. Ruim 50 vrijwilligers hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van het bestuur van de kringloop om aanwezig te zijn op de Nieuwjaarsvisite. Bij binnenkomst was er koffie en thee met een Staphorster rolletje en werd iedereen door iedereen een heel voorspoedig 2012 toegewenst. Daarna nam de voorzitter Gerrit Brink, het woord. Hij vertelde dat 2011 een goed jaar was geweest voor de kringloop (en daarmee ook voor de goede doelen, want daarvoor is de kringloop een aantal jaar geleden “in het leven geroepen”) en dat dit voor 50% te danken was aan de inzet van de vrijwilligers. De andere 50%, aldus de voorzitter, werd ingevuld door de klanten, want die zorgden natuurlijk voor de broodnodige omzet! Van enige last van de recessie was geen sprake, integendeel. 2011 liet ten opzichte van 2010 een stijging zien van het aantal bezoekers. De verwachtingen voor 2012 zijn daarom hoog gespannen!

foto van Kringloopwinkel Ruinerwold
De vele vrijwilligers gaan ook in 2012 door op de ingeslagen weg. (foto:BS/Weblog-dewolden.nl)

In de eerste week van het nieuwe jaar is door een aantal vrijwilligers de winkel nog mooier en overzichtelijker gemaakt dan die al was.
En dat allemaal in het kader van “klanttevredenheid”, want op die manier hopen we in 2012 weer hoger te scoren dan in 2011!

Nadat iedereen vervolgens was voorzien van een drankje kondigde de ladyspeaker (in de persoon van Albertje Knol) de grote modeshow aan waarin een keur van plaatselijke (mannelijke en vrouwelijke) coryfeeën de mooiste creaties toonden, allemaal afkomstig uit de eigen mode- kringloopwinkel!
Chique, sportief, casual en modieus, alles werd in hoog tempo gepresenteerd en geshowd. Dat af en toe de schoenen wat te groot uit waren gevallen en een genoemd “geruit” overhemd een streepjesoverhemd bleek te zijn mocht de pret niet drukken.

Ook de nachtkleding mocht natuurlijk niet ontbreken. Dames, bereid u zich er op voor: de show liet zien dat de scheenbeenlange katoenen nachtjapon weer aan het terugkomen is! Tenslotte werden nog een prachtige bruidsjurk en een stijlvol trouwpak gepresenteerd. Dat de bruidegom enige jaren ouder was dan de bruid deed aan dit alles geen afbreuk, ik heb Piet (Knol) nog nooit zo kwiek en met blosjes op de wangen rond zien stappen! (Of het moet op zijn eigen bruiloft zijn geweest, maar daar was ik niet bij…) Het publiek genoot in ieder geval met volle teugen en beloonden de ladyspeaker en haar mannequins en dressmen met een (bijna) staande ovatie!

Na deze groots opgezette modeshow werd het tijd om de inwendige mens te versterken. De beheerder van het dorpshuis die tevens eigenaar is van een cateringbedrijf had gezorgd voor een grandioos hapjesbuffet! Nou ja, het was eigenlijk een warm en koud buffet, want zoveel stond er wel op de tafels uitgestald. De bezoekers konden zich te goed doen aan diverse soorten brood (met eventueel kruidenboter), salades, vis, ham, fruit, haring, makreel gevulde eieren, kaas, worst, saté, gehaktballetjes en bitterballen! Het bestuur van de kringloopwinkel had duidelijk diep in de buidel getast, kosten nog moeite waren gespaard om het de aanwezige vrijwilligers naar de zin te maken. En uit eigen ervaring kan ik zeggen: dat is gelukt!

Nu maar hopen dat 2012 brengt wat iedereen er van verwacht. We gaan door op de ingeslagen weg met in ons achterhoofd datgene waarvoor we het doen, namelijk de goede doelen die ieder jaar opnieuw profiteren van de opbrengst die de kringloopwinkel genereert dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers die één keer per jaar best eens op bovengenoemde wijze in het zonnetje mogen worden gezet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.