Nieuwsbrief Speeltuinvereniging De Woldklimmers

Op zaterdag 11 maart doen de Woldklimmers weer mee aan NL-doet! Op deze dag zullen alle speeltuinen klaar worden gemaakt voor het nieuwe speelseizoen. We starten deze dag gezamenlijk om 9.00 uur met koffie/thee aan de Buddingerstraat 20. Daarna kan het klussen gaan beginnen!En ook de lunch zal daar verzorgd worden. Heb je deze zaterdag tijd en lijkt het je leuk om bijvoorbeeld een nieuw duikelrek in de Brouwerstraat te plaatsen, valzand te vervangen in diverse speeltuinen, wilgentakken vlechten in de nieuwe speeltuin aan de Fazantlaan of een van de andere klussen? Meld je dan aan bij Tim van der Sterre (0618706708) of via dewoldklimmers@hotmail.com. Je kunt aanschuiven en weggaan wanneer je wilt…

Collecte Jantje Beton
Van 13 t/m 25 februari 2017 was het weer de Jantje Beton collecteweek!
De collecte heeft €853,67 opgebracht. Wij willen de collectanten en de gulle gevers bedanken voor hun inzet!
Jantje Beton komt op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buitenspelen en bewegen mogelijk te maken, de helft van de opbrengst zal Jantje beton gebruiken om dit doel te bereiken. De andere helft zal de speeltuinvereniging gebruiken voor een nieuw duikelrek aan de Brouwerstraat die tijdens NL-doet geplaatst zal worden.

Oproep nieuwe bestuursleden
Het bestuur van de Woldklimmers bestaat uit leden die allen een buurt vertegenwoordigen met daarbij horend een speeltuin.
De speeltuin aan de Brouwerstraat zal vanaf september 2017 om nieuw toezicht vragen, vanwege een verhuizing van Mirjam Remmelts. Zij verzorgt tevens de PR van de speeltuinvereniging, dwz onderhouden Facebookpagina, maken van artikelen voor de krant en het opstellen van een nieuwsbrief. Vanwege het zwangerschapsverlof zullen deze taken tijdelijk overgenomen moeten worden.
Ook zijn we opzoek naar een tijdelijke waarnemer voor de functie, secretaris in verband met ziekte.
Woon jij in de Burgemeester buurt, lijkt het je leuk om 1 keer in de maand te vergaderen en bovenstaande taken uit te voeren, oftewel zou je ons bestuur willen versterken? Meld je dan aan via een van de bestuursleden of via dewoldklimmers@hotmail.com. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Ingrid Zwiers (06 12209683).

PalmPaasoptocht Ruinerwold
Vanaf dit jaar zullen de Woldklimmers de Sinterklaasintocht en PalmPaasoptocht gaan organiseren in Ruinerwold in samenwerking met Ruinerwold Onderneemt.
Op 8 april zullen we samen met de paashaas een optocht verzorgen. Maar er is meer dit jaar!
Om 14.00 uur mogen kinderen t/m 12 jaar hun zelf meegebrachte stokje komen versieren in ’t Vonder. De kosten hiervoor bedragen €2 (leden) en €3 (niet-leden), kinderen t/m 8 jaar onder begeleiding van een volwassene. Ook krijgen de kinderen drinken en een erg leuke verrassing, wat het is verklappen we die dag, maar achter de schermen wordt er al hard aan gewerkt door de handwerkclub!
Om 15.00 uur start de optocht (deelname alleen aan de optocht is gratis), de Malletband van Sempre Sereno zal ons via Dijkhuizen begeleiden naar de Buddingehof waar de optocht zich zal ontbinden.
Opgeven voor het versieren van het stokje kan t/m 1 april via dewoldklimmers@hotmail.com.
(eigen stok en broodhaantje meebrengen svp).

Vrijmarkt
Op 27 april is het Koningsdag!
Deze ochtend zal de Speeltuinvereniging een vrijmarkt organiseren op het veld en plein aan de Kosterij.
Verzamel alvast weer uw speelgoed, zodat de kinderen deze dag weer hun spaarpot kunnen spekken.
Natuurlijk zullen er ook andere activiteiten te doen zijn tijdens deze gezellige markt, we houden u op de hoogte! Hulp, ideeën en suggesties zijn van harte welkom.

Activiteitenkalender
Datum Activiteit
NL-Doet
PalmPaasoptocht 11 maart
8 april
Vrijmarkt Koningsdag
Nationale Buitenspeeldag 27 april
14 juni
Lummeldag
Sinterklaasintocht 9 juli
18 november

Voor vragen/ opmerkingen over deze nieuwsbrief:
dewoldklimmers@hotmail.com
En volg ons op Facebook!

Met speelse groet,
Bestuur de Woldklimmers