NKC’51 overklast KIOS

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van KIOS tegen koploper NKC’51 uit Nijverdal. NKC’51 is kampioenskandidaat nummer 1. Het staat 1ste met nog geen wedstrijd verloren en staat op het veld in de overgangsklasse ook op de 1ste plaats. KIOS staat 2de met 8 punten, maar richt zicht op dit moment eerst op klasse behoud.

De middenmoot in deze klasse ligt erg dicht bij elkaar dus alle punten zijn erg belangrijk. Dus de vraag is of KIOS bonus punten kan halen in Nijverdal. De Spekbraanders begonnen in de volgende opstelling. Aanval: Lisanne Koster, Patrick Roelevink, Ineke Slomp en Martijn Ziel. Verdediging: Danni Dingsté, Rogier Nijdam, Moniek Huiskes, Marlissa Noord.

KIOS begon goed aan de wedstrijd en kwam tot goede kansen. Gaf verdedigend goede druk en veroverde snel de bal. Dit leidde tot een 2-4 voorsprong. Maar NKC kwam snel weer langszij 4-4. De wedstrijd was erg in balans tot een stand van 6-6. Daarna zette NKC een tandje bij, begon meer verdedigende druk te geven en KIOS kwam hierdoor niet meer goed in haar spel. Dit leidde tot een stand van 11-7. Het beeld bleef gelijk tot aan de rust en NKC’51 was de betere ploeg. KIOS verdedigde nog redelijk maar kwam aanvallend moeilijk tot kansen. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een stand van 15-10.

KIOS moest meer energie in haar spel brengen. Beter vrij lopen en hardere acties naar binnen, maar helaas was KIOS niet bij machte om dit te doen en NKC bleef veel druk geven en begonnen nog beter af te ronden. Snel was het verschil 10 punten. 20-10. Pas na 10 minuten in de 2de helft scoorde KIOS. De wedstrijd was al zo goed als gespeeld. Beide ploegen wisten dit en het verschil bleef redelijk gelijk. Gwen van de belt viel in de slot fase nog in voor Ineke. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd bij 32-20.
Een flinke nederlaag voor de Ensing equipe, maar zo als eerder vermeld zouden dit bonus punten zijn. De competitie is nu precies op de helft en KIOS staat er goed voor op een gedeelde 2de plaats. Maar de verschillen zijn klein. 3 ploegen met 8 punten en 2 met 6 punten en 1 met 5 punten. Daarom zijn de aankomende wedstrijden erg belangrijk voor KIOS. Vooral de wedstrijd van aankomende zaterdag, dan staat de derby van de Wolden op het programma. ZKC’19 is 1 van de ploegen met 6 punten dus voor beide partijen is het van groot belang dat zij zaterdag winnen.
Het 1ste team van KIOS kan daarom alle steun goed gebruiken dus kom hen aanmoedigen zaterdag 4 februari om 18:20 in sporthal de Buddingehof!

Doelpuntenmakers: Patrick, Lisanne en Danni 4. Martijn en Moniek 3 Rogier 2.