Noodfonds voor inwoners in financiële nood

Gemeente De Wolden stelt € 520.000 beschikbaar voor inwoners in acute geldnood. De gemeenteraad heeft op 10 november unaniem de motie ‘Noodfonds energie-armoede aangenomen. Het college van burgemeester en wethouders is gevraagd dit fonds in te richten. Een fonds voor inwoners die in de problemen komen als gevolg van de hoge energieprijzen en de inflatie.

Meer mensen kunnen energietoeslag aanvragen
Gemeente De Wolden kiest ervoor om de energietoeslag aan meer mensen te geven. Hebben inwoners een inkomen tot 130% van het sociaal minimum? Dan kunnen zij ook de energietoeslag aanvragen.

Maatwerk voor inwoners
Via dit noodfonds kan de gemeente inwoners in bijzondere gevallen extra ondersteuning bieden wanneer zij financieel in knel komen door inflatie en stijgende energieprijzen. Het gaat hierbij om een noodfonds voor schrijnende gevallen, waarbij te denken valt aan een dreigende huisuitzetting of afsluiting van gas, water of licht. Wethouder Van Dijk: “In het bijzonder gaat het hier om het ondersteunen van inwoners die, door het hebben van een te hoog inkomen, niet in aanmerking komen voor andere ondersteuningsmaatregelen, zoals bijvoorbeeld de energietoeslag. Ook deze groep inwoners kan door een combinatie van factoren – bijvoorbeeld: een hoge hypotheek, studerende kinderen in combinatie met een hoge energierekening- op dit moment financieel in de problemen raken.”

Iedereen moet mee kunnen doen
Door goede samenwerking met partners zoals woningcorporaties, het Drents Energie Loket en Stichting Welzijn De Wolden hopen wij de hulp te bieden waar juist nu behoefte aan is. Gemeente De Wolden vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen, dit fonds helpt daarbij.

Vraag om hulp
Als gemeente vinden wij het belangrijk dat wij met onze inwoners mee kunnen denken in deze tijden. Als er zorgen of problemen zijn rondom het betalen van rekeningen, vraag dan hulp. Consulenten kunnen thuis helpen met het invullen van de aanvraagformulieren voor de tegemoetkoming. Met vragen kunnen inwoners altijd terecht bij het Informatiepunt Geldzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.