Officiële start Herinrichting Dijkhuizen Ruinerwold

Op zaterdag 24 oktober om 11.00 uur gaat de herinrichting van Dijkhuizen officieel van start. Op de kruising, nabij Uitgaanscentrum De Klok, wordt het projectinformatiebord onthuld en vindt een ludieke starthandeling plaats. Alle inwoners van Ruinerwold zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De herinrichting van onze dorpskern is al een lang gekoesterde wens van veel inwoners. Deze gaat nu eindelijk in vervulling. Roelofs gaat samen met een aantal onderaannemers de uitvoering verzorgen. In de laatste week van oktober worden bomen in het projectgebied, waar een vergunning voor aangevraagd is, gekapt. Vanaf maandag 2 november wordt met de straatwerkzaamheden gestart. In de eerste nieuwsbrief van Roelofs meer informatie over de fasering, omleidingen en contactgegevens van de omgevingsmanager.

Wat gaat er o.a. veranderen?
Dijkhuizen krijgt rode gebakkenstraatstenen en de parkeerplaatsen en kruisingen worden duidelijker gemarkeerd. De gekapte bomen worden vervangen door sierperen en er komen meer hagen in het straatbeeld. Brede betonbanden laten de 5,5 meter brede rijstrook smaller lijken. De snelheid gaat terug van 50 naar 30 km per uur. De ruimte voor dorpshuis De Buddingehof wordt ingericht als een plein en er komt nieuw straatmeubilair. Ook de openbare verlichting wordt aangepast. Binnenkort krijgen de inwoners van Ruinerwold de mogelijk om een armatuur te kiezen.

Uniek project
De herinrichting van Dijkhuizen is een uniek overheidsparticipatieproject met landelijke belangstelling. Het is voor het eerst dat in de gemeente De Wolden zo’n groot project door bewoners gedragen wordt. Het initiatief is bij een door Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen geformeerde projectgroep neergelegd. De gemeente de Wolden ondersteunt waar nodig. De projectgroep heeft alles tot in de puntjes voorbereid en is klaar om te starten.

nieuwsbrief 1 Roelofs
Klik om de nieuwsbrief te downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.